Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016

Closer ΙΛΙΟΝ plus (Πατησίων και Κοδριγκτώνος 17) Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016

"Αναγεννησιακές" μελωδίες από τους Closer στο ΙΛΙΟΝ plus
Το Σάββατο 15 Οκτωβρίου οι Closer θα βρεθούν στην σκηνή του ΙΛΙΟΝ plus για να μας ταξιδέψουν στα παλιά γνώριμα ηχοτόπια των μουσικών τους αλλά και να μας συστήσουν τις νέες μουσικές περιπέτειες τους. Με ένα καινούριο δίσκο στις αποσκευές τους (Renaissance) και άλλους δύο να ακολουθούν, οι Closer υπόσχονται ένα τίμιο set με μπαρουτοκαπνισμένες μελωδίες, "αναγεννησιακά" μοτίβα και ποιητικές περιπλανήσεις.
Τη συναυλία θα ανοίξουν οι εξαιρετικοί One man drop.


Closer:
Οι Closer αποτελούν ένα από τα σπουδαιότερα σύνολα στο χώρο της αγγλόφωνης ελληνικής σκηνής. Έχοντας μια έντονη συναυλιακή παρουσία όλα αυτά τα χρόνια, έχουν μοιραστεί την σκηνή εκτός των άλλων με τους Doves, Echo And The Bunnymen, Jesus And Mary Chain, Sonic Youth, Pulp, Garbage, Patti Smith και The Vacant Lots, καθώς και με γνωστούς καλλιτέχνες της ελληνικής σκηνής, όπως Διάφανα Κρίνα, Ενδελέχεια, Υπόγεια Ρεύματα, Κ.Βήτα, Bokomolech , Active Member , Ονειροπαγίδα, Mani Deum κ.α. Το 1998, παρουσιάζεται η πρώτη τους ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά, το “ In The Market ”,το οποίο μέχρι σήμερα θεωρείται ένας δίσκος ορόσημο στην κατηγορία των αγγλόφωνων ελληνικών κυκλοφοριών. Μετά τη συνεργασία των Closer με την Chrysalis δεν αργεί να έρθει και το δεύτερο EP τους και παράλληλα η πρώτη τους διεθνής κυκλοφορία, με τίτλο “ Universe ”. Ακολουθεί το δεύτερο full album τους με τίτλο “ Suddenly Comes και ένα χρόνο αργότερα το single “ Mystery Falls Down ” (2001), ενώ το 2006 κυκλοφορεί από την EMI το τρίτο ομώνυμο album. Το 2016 κυκλοφορεί το νέο album τους Renaissance. Δέκα χρόνια μετά την τελευταία τους δουλειά επανέρχονται το 2016 στην δισκογραφία με μια τριλογία. Ο πρώτος δίσκος με τίτλο Renaissance, έχει ήδη κυκλοφορήσει σε 300 CD limited edition και αναμένεται να κυκλοφορήσει σε βινύλιο, ενώ το δεύτερο μέρος της τριλογίας φέρει τον τίτλο Evolution.

 One Man Drop :
Τον Απρίλιο του 2014, οι One Man Drop ξεκίνησαν σαν ένα project τεσσάρων μουσικών που εκείνη την εποχή δραστηριοποιούνταν με διάφορα άλλα σχήματα της Αθηναικής σκηνής. Ο Πάνος Αγγελοθανάσης (Κιθάρα/Φωνητικά) και ο Διαμαντής Καζούρης (Κιθάρα), έχοντας στο συρτάρι αρκετό πειραματικό υλικό από την συνεχή τους συνεργασία τα τελευταία χρόνια, αναζητούσαν πάντα το κατάλληλο “όχημα” που θα μπορούσε να “μεταφέρει” τη μουσική τους. Η γνωριμία τους με τον Νίκο Γιαννούλη (Μπάσο) και την Έλενα Χατζηπαναγιώτη (Τύμπανα) δημιούργησε τις κατάλληλες συνθήκες ώστε οι One Man Drop να ξεκινήσουν σαν ένα side project αρχικά (λόγω των αρκετών υποχρεώσεων όλων των μελών με άλλα μουσικά σχήματα) και να εξελιχθεί πολύ γρήγορα σε κανονική μπάντα.
Τον Μάιο του 2014 οι One Man Drop ηχογράφησαν 3 κομμάτια (One Hits One, With You, Just Me) με δική τους παραγωγή, τα οποία αποτελούν ανεπίσημα το πρώτο EP της μπάντας. Αυτά τα κομμάτια μπορεί να τα βρει κανείς στο ντεμπούτο LP του σχήματος το οποίο κυκλοφορεί από την Urban Sounds στα τέλη του 2015. Στο ξεκίνημα του 2016 η μπάντα πραγματοποίησε μια αλλαγή στη σύνθεσή της καθώς ο Διαμαντής αποφάσισε να αποχωρήσει και τη θέση του ανέλαβε ο Pantelis Michelson. Ο ήχος τους βασίζεται σε fuzz’d κιθάρες και έχει χαρακτηριστεί ως Neo-Psychedelic Rock n’ Roll/Garage!!!

INFO
ΙΛΙΟΝ plus
Πατησίων και Κοδριγκτώνος 17
2108824383, 6983600510
Σάββατο 15 Οκτωβρίου
Ώρα: 21:30
Είσοδος: 8 ευρώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου