Τετάρτη 26 Απριλίου 2017

Ο Επιφανής Πολίτης / El Ciudadano Illustre / The Distinguished Citizen από αύριο Πέμπτη 27/4/2017 στον κινηματογράφο ''Ίλιον''.

Καλησπέρα!!!
Από αύριο Πέμπτη 27/4/2017 στον κινηματογράφο ''Ίλιον'' θα προβάλλονται οι ταινίες:
Ο Επιφανής Πολίτης / El Ciudadano Illustre / The Distinguished Citizen και
Μια Βόλτα στη Γαλλία / Tour de France
Ο Επιφανής Πολίτης / El Ciudadano Illustre / The Distinguished Citizen
Κομεντί, Αργεντινή, Ισπανία, 2016 / Έγχρ. / Διάρκεια: 118'
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Γκαστόν Ντουπρά, Μαριάνο Κον
ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: Όσκαρ Μαρτίνεζ (Ιστορίες για Αγρίους - 2014), Ντάντι Μπριέβα, Αντρέα Φριγέριο, Νόρα Νάβας, Μαρσέλο ντ’Αντρέα, Μπελέν Τσαβάνε, Χουλιάν Λαρκιέρ.
Η ταινία πραγματοποίησε την παγκόσμια πρεμιέρα της στο Διαγωνιστικό Πρόγραμμα του Φεστιβάλ Βενετίας όπου ο Όσκαρ Μαρτίνεζ κέρδισε το Βραβείο Ανδρικής Ερμηνείας. Η ελληνική πρεμιέρα έγινε στο 57 Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης, όπου και απέσπασε το Βραβείο Κοινού. Η νέα ταινία των Γκαστόν Ντουπρά και Μαριάνο Κον αποτέλεσε την επίσημη πρόταση της Αργεντινής για το Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας.
Υπόθεση:
Ο Αργεντίνος νομπελίστας μυθιστοριογράφος, Ντανιέλ Μαντοβάνι, ζει στην Βαρκελώνη εδώ και 30 χρόνια περνώντας τη δική του κρίση, έμπνευσης και ηλικίας. Τα πολυδιαβασμένα βιβλία του περιστρέφονται πάντα γύρω από τη ζωή στο Σάλας, το χωριό όπου γεννήθηκε ο Ντανιέλ Μαντοβάνι αλλά δεν έχει επισκεφθεί από τότε που ήταν νέος. Όλα όμως θα αλλάξουν όταν ο δήμαρχος του Σάλας του απευθύνει πρόσκληση να επισκεφτεί τη γενέτειρά του προκειμένου να του απονεμηθεί μετάλλιο και να ανακηρυχτεί Επίτιμος Πολίτης. Ο Ντανιέλ αποφασίζει να κάνει το ταξίδι και οραματίζεται μια θριαμβευτική επιστροφή στην μικρή πόλη που γεννήθηκε, όταν όμως φτάνει θα διαπιστώσει ότι η σχέση του με τη γενέτειρα και τους κατοίκους της δεν είναι ακριβώς αυτή που φαντάζεται.
Ώρες προβολής: Καθημερινά 18.00
Τροίας 34 και Πατησίων (στάση Αγγελοπούλου)
Τηλ.: 2108810602, 6955466939
Εισιτήρια: € 7,00. Φοιτ.-παιδ. και άνω των 65 € 6,00. Κάθε Τετ., Πέμ. 2 άτομα με ένα εισιτήριο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου