Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2017

Αλκμάν // Παρουσίαση δίσκου: "Στην πόλη ανήκω" 5/3/2017 ΙΛΙΟΝ plus (Πατησίων & Κοδριγκτώνος 17)

Αλκμάν - Στην πόλη ανήκω
Μικρός Ήρωας

Το συγκρότημα Αλκμάν παρουσιάζει ζωντανά την πρώτη του δισκογραφική δουλειά με τίτλο "Στην πόλη ανήκω" που κυκλοφόρησε το Δεκέμβρη του 2016 από το Μικρό Ήρωα.
Στη μουσική σκηνή ΙΛΙΟΝ PLUS (Πατησίων και Κοδριγκτώνος 17) την Κυριακή 5 Μαρτίου στις 21.00.

Στη συναυλία αυτή οι Αλκμάν θα παρουσιάσουν τα τραγούδια τους με πλήρες το εξαμελές σχήμα, πλαισιωμένοι από εκλεκτούς καλεσμένους τη Λαμπρινή Καρακώστα και το Βαγγέλη Καζαντζή, που συμμετέχουν στο δίσκο. Θα ακούσουμε ζωντανά την εντυπωσιακή "Λάκκα Δωδώνη" να αφηγείται την άγνωστη ιστορία των χωριών της περιοχής και τον "Τραγουδιστή" μια συγκλονιστική σύγχρονη παραλογή, που αγαπήθηκε από ακροατές και ραδιοφωνικούς παραγωγούς κι έγινε έτσι ένα από τα ελάχιστα οκτάλεπτα τραγούδια που παίζονται στα ελληνικά ερτζιανά! Και φυσικά το "Θέλω να μπω στο γλέντι" και το «Γιω Μαργιώ» τραγούδια που κέρδισαν αμέσως το κοινό με την αμεσότητα και το πηγαίο κέφι τους. Το πρόγραμμα της συναυλίας θα συμπληρώσουν ακυκλοφόρητες οργανικές συνθέσεις των Αλκμάν και επιλεγμένες διασκευές, με τον χαρακτηριστικό τρόπο του γκρουπ, που συνεχίζει την παράδοση του δημοτικού τραγουδιού με όχημα την ορμή του ροκ ήχου.

Οι Αλκμάν σας περιμένουν!

Δημήτρης Σινάνογλου – τραγούδι. Πιάνο
Κυριάκος Καραμπερόπουλος – τραγούδι, κλαρίνο
Αθηνά Τασούλα – τραγούδι, κρουστά
Δημήτρης Καζάνης – βιολί
Κώστας Αρσένης – μπάσο
Βαγγέλης Κοτζάμπασης – τύμπανα
Γιάννης Ταβουλάρης - ηχοληψία

Supersoul/ 7-οdds/ Τhe BuzzDealers at ΙΛΙΟΝ PLUS 2/3/2017

SuperSoul + 7-Odds + The BuzzDealers live
Στο ΙΛΙΟΝ plus (Πατησίων & Κοδριγκτώνος 17, Αθήνα)
Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017
Πόρτες: 20:30 – Εισιτήριο: 5 ευρώ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Είναι νέοι, έχουν προοπτικές, γκρουβάρουν δίχως έλεος, αγαπούν τη μουσική τους και λατρεύουν να τη μοιράζονται με κόσμο. Ο λόγος για τους Supersoul, 7-Odds και The Buzzdealers, που την Πέμπτη 2 Μαρτίου συνιστούν ένα φονικό line-up με rock’n’roll προεκτάσεις κάθε είδους και κατεδαφίζουν τη σκηνή του ΙΛΙΟΝ Plus!

Εμμονική παρελθοντολαγνεία, αθεράπευτος ερωτισμός, επιμελώς ατιμέλητη αισθητική και ασυγκράτητη διάθεση για χορό, φλερτ, καπνό και αλκοόλ, είναι λίγα μόνο από τα συστατικά της ξεχωριστής αυτής συναυλιακής βραδιάς, στην οποία τρία από τα σπουδαιότερα ανερχόμενα σχήματα της εγχώριας underground rock σκηνής θα μας υποδεχτούν σε έναν από τους πιο όμορφους νέους συναυλιακούς χώρους της Αθήνας, υποσχόμενα την καλοπέραση, εν μέσω μιας έντονα ηλεκτρισμένης ατμόσφαιρας.

Είτε είστε οπαδοί του garage, του αγνού rock ή του ψυχεδελικού ήχου, είτε λάτρεις των πιο “βρώμικων” πτυχών της Αθηναϊκής νύχτας, την Πέμπτη 2 Μαρτίου όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην οδό Κοδριγκτώνος 17, εκεί που θα λάβει χώρα μία σπουδαία μουσική συμπραξη, από αυτές που μνημονεύονται καιρό μετά την πραγματοποίησή τους ως αλησμόνητες.

***

SUPERSOUL

Το rock'n'roll trio των Supersoul πορεύεται τα τελευταία χρόνια δυναμικά στον cranked blues ήχο, διαγράφοντας με σταθερότητα και συνέπεια τη δική του διαδρομή στην εγχώρια underground μουσική σκηνή. Βρισκόμενο στα τελευταία βήματα της παραγωγής του χωρισμένου σε τρία μέρη και αποτελούμενου από 14 τραγούδια ντεμπούτο τους, το γκρουβάτο Αθηναϊκό σχήμα πραγματοποιεί μια μικρή παύση από το studio, για να παρουσιάσει ένα μεγάλο δείγμα των τραγουδιών αυτών στη σκηνή του ΊΛΙΟΝ Plus.

7-ODDS

Οι 7-Odds είναι μία garage rock μπάντα από την Αθήνα, που σχηματίστηκε το 2011. Μελωδικές, παλιομοδίτικες, ανεβαστικές μουσικές, ξεπηδούν κατευθείαν μέσα από drive-ins, μικρά ιδιωτικά νεκροτομεία και άλλα cult σκηνικά, απευθυνόμενες σε οποίον είναι αποφασισμένος να αρνηθεί την εξέλιξή του σε ένα χαζό ρομπότ. Η κυκλοφορία του ντεμπούτο EP "People Wanna See" τον Μάρτιο του 2015 μέσω της Frontyard Records, σήμανε την έναρξη της πορείας ενός από τα πιο ποιοτικά εγχώρια σχήματα για τον συγκεκριμένο ήχο, ποιότητα την οποία αποδεικνύουν με κάθε ευκαιρία στις υπνωτιστικές ζωντανές τους εμφανίσεις. Οι 7-Odds είναι η μπάντα που θες να παρακολουθήσεις ζωντανά!

THE BUZZDEALERS

Οι The BuzzDealers ξεκίνησαν την πορεία τους στις αρχές του 2015 παίζοντας ένα κράμα rock'n'roll και ψυχεδελικών blues, με garage και funk πινελιές. Το πρώτο demo τους ηχογραφήθηκε λίγο μόλις καιρό μετά την ίδρυσή τους, φέρνοντάς τους επί σκηνής σε αρκετά γνωστά μαγαζιά σε Αθήνα και επαρχία, αλλά και σε σημαντικά εγχώρια festivals, όπως τα Schoolwave 2015, Φεστιβάλ Αμαρουσίου, Backyard Festival κ.α. Η 60's και 70's αισθητική ντύνεται με έναν σύχρονο ηχητικό προσανατολισμό και πιασάρικες rock'n'roll γκρούβες αναδύονται μέσα από ένα πάντρεμα μπαρουτοκαπνισμένων blues και ασυγκράτητου ερωτισμού, φέρνοντας στο φως ένα υλικό υψηλής ποιότητας, που αποδεικνύει πως εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα από τα πιο ελπιδοφόρα ανερχόμενα ονόματα της εγχώριας σκηνής.

***

LINKS:
• Supersoul: www.facebook.com/supersoultheband
• 7-Odds: www.7-odds.com | www.facebook.com/7-Odds-353787491313720
• The Buzzdealers: www.facebook.com/thebuzzdealers
• ΙΛΙΟΝ Plus: www.ilionplus.gr | www.facebook.com/ilionplus

***

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
• ΙΛΙΟΝ Plus: info@ilionpolixoros.gr, 210 8824383, 698 36 00 510

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017

Ο Ιδρυτής Μιας Αυτοκρατορίας / The Founder από αύριο Πέμπτη 23/2/2017 στον κινηματογράφο ''Ίλιον''.

Καλησπέρα!!!
Από αύριο Πέμπτη 23/2/2017 στον κινηματογράφο ''Ίλιον'' θα προβάλλεται η ταινία:
Ο Ιδρυτής Μιας Αυτοκρατορίας / The Founder
Βιογραφική, Δράμα, Η.Π.Α., 2016 / Έγχρ. / Διάρκεια: 115'
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Τζον Λι Χάνκοκ
ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: Μάικλ Κίτον, Νικ Οφερμαν, Τζον Κάρολ Λιντς, Λίντα Καρντελίνι, Πάτρικ Γουίλσον, Λόρα Ντερν
Βιογραφία για την ίδρυση της διάσημης αλυσίδας «McDonald’s».
Υπόθεση:
Η ταινία είναι η πραγματική ιστορία του Ρέι Κροκ (Μάικλ Κίτον), ενός πωλητή από το Ιλινόι της Αμερικής. Ο Κροκ γνωρίζει τους Μακ και Ντικ ΜακΝτόναλντ, που είχαν εστιατόριο στην Νότια Καλιφόρνια τη δεκαετία του 1950 με εξειδίκευση στα μπέργκερ και εντυπωσιάζεται από το ταχύτατο σύστημα παρασκευής φαγητού που είχαν αναπτύξει τα δύο αδέρφια. Πίστεψε ότι υπήρχε η προοπτική για την εκκίνηση ενός franchise, κατορθώνει λοιπόν να πάρει την εταιρία από τα αδέρφια ΜακΝτόναλντ και έτσι να γράψει ιστορία δημιουργώντας μια αυτοκρατορία δισεκατομμυρίων.
Ώρες προβολής: Καθημερινά 18.00, 20.10 και 22.20
Τροίας 34 και Πατησίων (στάση Αγγελοπούλου)
Τηλ.: 2108810602, 6955466939
Εισιτήρια: € 7,00. Φοιτ.-παιδ. και άνω των 65 € 6,00. Κάθε Τετ., Πέμ. 2 άτομα με ένα εισιτήριο

Wolfy Funk Project back on stage - 26/2/2017 -ΙΛΙΟΝ Plus (Πατησίων & Κοδριγκτώνος 17)

Οι Wolfy Funk Project ξανά στη σκηνή του ΙΛΙΟΝ Plus (Κοδριγκτώνος 17 και Πατησίων) για ένα live που θα προκαλέσει αίσθηση.

Την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου η βραδιά θα είναι όσο groovy γίνεται. Το εγγυάται η μουσική κολεκτίβα των WFP που με το LP Mindtrap απέσπασε τα εγκωμιαστικά σχόλια κοινού, κριτικών και μουσικών παραγωγών.
Funk, soul, hip hop, old school αφροαμερικάνικος ήχος, ηλεκτρονικά samples και tap dance, σε μία εκρηκτική live performance!

Στη σκηνή μαζί τους θα βρεθούν:
- ΒnC The Disco Vampire (mc)
- Marianna Seas (vocals)
- Thaliah (vocals)
- Θάνος Δασκαλόπουλος (tap dance, vocals)
- ΡΟΗ (mc)
- Billa Qause (mpc & scratch)

Οι πόρτες ανοίγουν στις 9:30
Τιμή εισιτηρίου: €6

Δημήτρης Β. Προύσαλης // βραδιά αφήγησης // 24/2/2017 // ΙΛΙΟΝ stage (Πατησίων & Τροίας 34)

«Σαράντα μ…ια μι κύκλουσαν…»
Άσεμνα λαϊκά παραμύθια και τραγούδια της Αποκριάς από την προφορική παράδοση
Αφήγηση: Δημήτρης Β. Προύσαλης
Τραγούδι: Φίλιππος Πλακιάς
Μια βραδιά στο κλίμα της Αποκριάς με άγνωστο υλικό από την προφορική παράδοση των λαϊκών παραμυθιών που συναντούν άσεμνα τραγούδια του λαού μας, υπόσχονται στους φίλους των ιδιαίτερων και ξεχωριστών ακουσμάτων οι κεραστές του είδους. Στην προφορική ιστόρηση ο παραμυθάς Δημήτρης Β. Προύσαλης , στα τραγούδια ο Φίλιππος Πλακιάς αφηγούνται και τραγουδούν ανείπωτες ιστορίες της νύχτας που η μέρα ντροπιάζεται να πει…
Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 9.00 μμ
ΙΛΙΟΝ Stage
Τροίας 34 και Πατησίων (Στάση Αγγελοπούλου)
Είσοδος: 7 ευρώ
Πληροφορίες-Κρατήσεις: 210 8810602

Χειμερινοί Κολυμβητές: Επιστρέφουν Αθήνα / 24 & 25 Φεβρουαρίου ΙΛΙΟΝ plus (Πατησίων & Κοδριγκτώνος 17)

Οι Χειμερινοί Κολυμβητές κατηφορίζουν και πάλι -εν πλήρη συνθέσει- στην Αθήνα, σε μία από τις πιο χαρακτηριστικές περιόδους των χειμερινών τους βουτιών. Στην κορύφωση της Αποκριάς, την Παρασκευή και το Σάββατο στις 24 και 25 Φλεβάρη, στο ΙΛΙΟΝ plus, το γνωστό πλέον μέρος που τους συναντούν οι φίλοι τους στην πρωτεύουσα. Με κάποιες ακόμη εκπλήξεις αυτή τη φορά...

ΙΛΙΟΝ plus
Πατησίων και Κοδριγκτώνος 17
Έναρξη: 22:00
Είσοδος: 12 ευρώ // 10 ευρώ για φοιτητές και άνεργους
Κρατήσεις (με ελάχιστη κατανάλωση): 2108824383, 6983600510
ilionplus.gr

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017

Οι Xylouris White επιστρέφουν στην Αθήνα! 23/2/2017 ΙΛΙΟΝ plus (Πατησίων & Κοδριγκτώνος 17)

Ανάμεσα στα ασταμάτητα ταξίδια τους σε όλο τον πλανήτη οι Xylouris White έρχονται στην Αθήνα για μία μοναδική εμφάνιση! Έχοντας αυτή τη φορά στις αποσκευές τους το δεύτερο δίσκο τους Black Peak, που όπως και το ντεμπούτο τους Goats έχει λάβει διθυραμβικές κριτικές από τον παγκόσμιο μουσικό Τύπο, υπόσχονται να μας μαγέψουν και να μας ξεσηκώσουν όπως μόνο αυτοί ξέρουν!

Πέμπτη 23/2 – ΙΛΙΟΝ plus
Πατησίων & Κοδριγκτώνος 17
Τηλέφωνο: 210 88 24 383, 6983 600 510
Ώρα έναρξης: 21:30
Προπώληση 13€ - Ταμείο 16€
Προπώληση: Ticket House (Πανεπιστημίου 42, εντός στοάς), στο ΙΛΙΟΝ plus και https://shop.ticketpro.gr/el/Event/Detail/1428/xylouris-white


Τι να πρωτοπούμε για αυτό το ντουέτο! Ο δίσκος τους Goats (σε παραγωγή του Guy Picciotto των θρυλικών Fugazi) βρέθηκε στην πρώτη θέση των charts του διάσημου Billboard (#1 στην κατηγορία World Music). Το New Yorker τους αποθεώνει και το Pitchfork τους βγάζει το καπέλο. Οι Nick Cave & The Bad Seeds επιλέγουν το κομμάτι τους Darvish Two για την επετειακή συλλογή που επιμελήθηκαν για το, κατά πολλούς αξιολογότερο μουσικό περιοδικό στον κόσμο, Mojo. Ο δεύτερος δίσκος τους Black Peak πάει τον ήχο τους ένα βήμα παραπέρα προκαλώντας ρίγη στον ακροατή και τους εδραιώνει στο παγκόσμιο μουσικό στερέωμα (The Guardian, Mojo).

Εδώ και 3 χρόνια έχουν αναστατώσει τη μουσική υφήλιο. Αμέτρητες εμφανίσεις σε τρεις ηπείρους και δεκάδες χώρες. Συνεργασίες και περιοδείες με κορυφαίους καλλιτέχνες σε Ευρώπη, Αμερική και Αυστραλία (Godspeed You! Black Emperor, PJ Harvey, Violent Femmes, Swans, Lambchop κ.α.). Η Ελλάδα είναι πάντα ο αγαπημένος τους προορισμός και αυτό επιβεβαιώνεται σε κάθε τους εμφάνιση μπροστά στο ελληνικό κοινό!

Ο Γιώργος Ξυλούρης είναι ένας μοναδικός μουσικός και άνθρωπος. Με την ίδια άνεση παίζει σε ένα πολύωρο γλέντι, σε μια αίθουσα συμφωνικής ορχήστρας ή σε ένα world jazz club, με τους αντίστοιχους πάντα συνεργάτες. Ο Γιώργης βάζει το λαούτο σε πρωταγωνιστικό ρόλο και σε συνδυασμό με το ιδιαίτερο ηχόχρωμα της φωνής του προκαλεί ρίγη και ενθουσιασμό στα ανά τον κόσμο ακροατήρια.

Ο Jim White είναι ένας πολυσχιδής drummer που αναδεικνύει με το παίξιμό του τις δυνατότητες των drums και την απεραντοσύνη της μουσικής. Ιδρυτικό μέλος των Αυστραλών Dirty Three με τους οποίους περιόδευαν για χρόνια ως opening act των Nick Cave & The Bad Seeds. Αμέτρητες συνεργασίες με την αφρόκρεμα του indie rock και post punk ήχου (PJ Harvey, Smog, White Magic, Bonnie Prince Billy, Cat Power, Nina Nastasia και πολλοί ακόμα) οι οποίοι αποθεώνουν τις ικανότητές του.

Ο Γιώργος Ξυλούρης (Ψαρογιώργης) και ο Jim White είναι δύο ιδιαίτεροι μουσικοί. Δύο ξεχωριστοί βιρτουόζοι που ενώνουν μια φιλία 25 ετών (με κάποιους κοινούς σταθμούς όταν συνεργαζόντουσαν επί σκηνής στην Αυστραλία με τα project τους) και τις φαινομενικά διαφορετικές πορείες τους σε ένα απολαυστικό μουσικό ταξίδι. Οι Xylouris White δεν «ξέρουν» μουσική, είναι μέρος της μουσικής. Είναι jazz, είναι post punk, είναι παραδοσιακή μουσική; Δεν έχει καμία σημασία! Οι ίδιοι ονομάζουν τη μουσική τους Goatish (κατσικίσια) θέλοντας να αναδείξουν την ατίθαση και ελεύθερη κατεύθυνσή της. Η φωνή, το λαούτο, τα κρουστά. Μαγεύουν το κοινό και κάθε εμφάνιση είναι μοναδική. Με αυτούς οδηγούς η διαδρομή είναι ένα μυστήριο αλλά ο προορισμός σίγουρος!

http://www.xylouriswhite.com/
***********************************
Παραγωγή/ Πληροφορίες : GoodHeart productions, info@goodheart.gr

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

Θάνος Σταυρίδης & dRom live at ΙΛΙΟΝ plus // 22/2/2017

Την Τετάρτη 22 Φλεβάρη ο Θάνος Σταυρίδης και οι dRom έρχονται με σκοπό να μας «παρασύρουν» σε ένα μουσικό ταξίδι με προορισμό τα Βαλκάνια. Η διαδρομή ξεκινά από την Ήπειρο ως το Βουκουρέστι, με ενδιάμεσες στάσεις Θεσσαλονίκη- Σκόπια- Σόφια- Βελιγράδι και πάλι πίσω.

Πέντε ξεχωριστοί μουσικοί, ενώνουν τους ήχους τους για να «γεννήσουν» μελωδίες γεμάτες χρώματα, ενέργεια και ρυθμό
& να μας «ξεναγήσουν» σε έναν κόσμο όπου η μουσική δε συναντά σύνορα.

*Παράλληλα ο Θάνος Σταυρίδης θα παρουσιάσει μουσικές από το νέο του cd, με τίτλο «Με μια βαλίτσα όνειρα»

dRom
Θάνος Σταυρίδης: Ακορντεόν
Γιάννης Καρακαλπακίδης: Ηλ. κιθάρα
Χρήστος Τάσιος: Τύμπανα
Βασίλης Αθανασίου: Κλαρίνο, σαξόφωνο
Γιώτης Κιουρτσόγλου: Ηλ. μπάσο

Τετάρτη 22 Φλεβάρη
Εναρξη: 21:30
Είσοδος: 6 ευρώ
2108824383

Dr. Albert Flipout's One CAN Βand - "Don't you call my name" 19/2/2017 ΙΛΙΟΝ plus (Πατησίων & Κοδριγκτώνος 17)

Τη Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017, το ιδιαίτερο μουσικό project που ακούει στο όνομα Dr. Albert Flipout’s one CAN band, του ενός - ανθρώπου-ορχήστρα - Mickey Pantelous, επανέρχεται δυναμικά να μας παρουσιάσει στο ΙΛΙΟΝ plus (Κοδριγκτώνος 17 & Πατησίων) τον τρίτο δίσκο του «Don’t you call my name» που κυκλοφόρησε πριν λίγους μήνες πάντα με την υποστήριξη του Merlin’s Music Box και με ΕΛΕΥΘΕΡΗ είσοδο.

Ο δίσκος αυτός του θρυλικού Dr. Flipout (το τενεκεδάκι κρουστό που είναι προσκολλημένο στο αριστερό πόδι του Mickey εκτελώντας χρέη ταμπούρου) είναι η φυσική συνέχεια, των δύο προηγούμενων δισκων («Can’t find my pills» (2010) και «North of Africa» (2013)), και περιέχει νέο υλικό, πάντα πιστό στο ύφος και τις αρχές του δημιουργού της.
Μουσική βασισμένη στα blues (blues-based) με ανοιχτή διάθεση για πειραματισμό και κατεύθυνση σε διάφορα μουσικά είδη. Κάθε κομμάτι του δίσκου αναδεικνύει ένα διαφορετικό χαρακτήρα προς το rock, τη soul, το cabaret, την americana και τον garage ήχο ανάλογα με το στυλ και το ύφος. Άλλοτε δυνατά και κιθαριστικά, άλλοτε διασκεδαστικά και γρήγορα και άλλοτε ήσυχα και αφηγηματικά σχεδόν, ο Mickey Pantelous μας διηγείται τις ιστορίες που έχει εμπνευστεί, δημιουργώντας μια ολοκληρωμένη μουσικά και στιχουργικά ατμόσφαιρα, παίζοντας όλους τους «ρόλους» και τα όργανα ο ίδιος.

Μετά την παρουσίαση του δίσκου θα ακολουθήσουν οι Trash United (η Tribute band που δημιουργήθηκε για να τιμήσει το έργο του Mickey Pantelous) οι οποίοι θα τον ανεβάσουν ξανά στη σκηνή και θα παίξουν τραγούδια που είχε γράψει πριν δημιουργήσει τους Dr. Albert Flipout’s one CAN band

Οι πόρτες θα ανοίξουν στις 9:00 και η συναυλία θα ξεκινήσει στις 9:30

Η είσοδος ειναι ΔΩΡΕΑΝ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
merlinsmusicbox@gmail.com
Τηλέφωνο: 6973936012

Για περισσότερες πληροφορίες και videos του Mikey :
www.MickeyPantelous.com
http://mickeypantelous.bandcamp.com/
www.facebook.com/MickeyPantelous
www.facebook.com/Dr-Albert-Flipouts-one-CAN-band-aka-Mickey-Pantelous
www.YouTube.com/MickeyPantelous

Για περισσότερες πληροφορίες και videos του Merlin's Music Box:
http://merlins.gr/
www.facebook.com/merlinsmusicbox/
www.youtube.com/user/mtzanog/
twitter.com/merlinsmusicbox/
www.mixcloud.com/john-kastanaras/

Toubanaki & the Buzz Bastardz / Αυθεντικά και πολυσυλλεκτικά 17/2/2017 ΙΛΙΟΝ plus (Πατησίων & Κοδριγκτώνος 17)

Toubanaki & the Buzz Bastardz: αυθεντικά και πολυσυλλεκτικά

[Στα πλαίσια των γιορτών του ρ/σ "Στο Κόκκινο" για τα 11 χρόνια του]

Την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου, η ιδιοσυγκρασιακή βοκαλίστρια Αγγελική Τουμπανάκη με τους δεξιοτέχνες συνεργάτες της, ξανα στο ΙΛΙΟΝ plus ...συγκινούν και μας ξεσηκώνουν!

Κινούνται με ευελιξία, ευρηματικότητα και γνώση ανάμεσα στη παράδοση και σε σύγχρονες φόρμες, αποτελώντας απο την δημιουργία τους, το 2008, μια απο τις "πιο ξεχωριστές μουσικές προτάσεις της world jazz σκηνής στη Ελλάδα" και "στη σκηνή ενα εκρηκτικό σύνολο μουσικών"!

Bαλκανικοί ξέφρενοι ρυθμοί, δρόμοι ανατολής και μελωδίες της Μεσογείου, αναμειγνύονται με jazz αρμονία, crossover αυτοσχεδιασμούς, βοκαλισμούς, δημιουργώντας συναισθήματα, ατμόσφαιρες και εικόνες που εναλλάσσονται διαρκώς...

Η κυκλοφορία του πρώτου τους δίσκου (Ελλάδα, Νέα Υόρκη) με πρωτότυπες συνθέσεις και ευρηματικές διασκευές σε εφτά διαφορετικές γλώσσες, απέσπασε εξαιρετικές κριτικές και θεωρήθηκε "ως ένας από τους καλύτερους εγχώριους δίσκους της χρονιάς".

Εφτά μουσικοί επι σκηνής σε ενα πρόγραμμα με μουσικές πέρα απο σύνορα και νόρμες , με μουσικές που δονούν βαθειά τη ψυχή...

Toubanaki & the Buzz Bastardz:
Αγγελική Τουμπανάκη: φωνή
Βασίλης Κετεντζόγλου: ηλεκτρική κιθάρα, συνθέσεις
Παντελής Στόικος: τρομπέτα, καβάλ, συνθέσεις
Γιάννης Παπαναστασίου: άλτο, σοπράνο σαξόφωνο
Παρασκευάς Κίτσος: ηλεκτρικό μπάσο
Γιάννης Παπαγιαννούλης: σετ κρουστών
Θάνος Χατζηαναγνώστου: τύμπανα

ΙΝΦΟ

ΙΛΙΟΝ plus
Πατησίων και Κοδριγκτώνος 17
2018824383
Είσοδος: 8 ευρώ
Έναρξη: 22:00

*Στα πλαίσια των γιορτών του Ρ/Σ "Στο Κόκκινο" για τα 11 χρόνια του

http://www.aggelikitoubanaki.com/
https://www.facebook.com/AggelikiToubanakiBuzzBastardz
https://www.youtube.com/user/atoumpanaki
https://soundcloud.com/aggeliki-toubanaki/

******************************************************
Το project ξεκίνησε το 2008 αρχικά ως μουσική παράσταση “Colpo grosso” από την Αγγελική Τουμπανάκη, με διασκευές παραδοσιακών συνθέσεων των Βαλκανίων, της Μεσογείου, της Ανατολίας και της Λατινικής Αμερικής και μετονομάστηκε σε “Toubanaki & the Buzz Bastardz” τον Οκτώβριο του 2010 προσθέτωντας jazz δομές και σύγχρονη αρμονία.

Αποτελείται από καταξιωμένους μουσικούς της εγχώριας jazz σκηνής και της παραδοσιακής μουσικής, διακεκριμένους στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Κοινός στόχος είναι η ελευθερία της έκφρασης και η χαρά για τη μουσική, που προκύπτει μέσα από τη γνώση, τον αυτοσχεδιασμό, τον πειραματισμό και τη διασταύρωση των διαφορετικών μουσικών καταβολών των μελών του σχήματος. Το project έχει παρουσιαστεί σε διάφορες μουσικές σκηνές, θέατρα και jazz & world festivals.
Η κυκλοφορία του δίσκου "Toubanaki & the Buzz Bastardz” (Ελλάδα, Νέα Υόρκη) τον Μάρτη του 2016 απέσπασε εξαιρετικές κριτικές, ενώ το Μάϊο του 2016 γινεται η επανέκδοση του.

Σιωπή / Silence από αύριο Πέμπτη 16/2/2017 στον κινηματογράφο ''Ίλιον''.

Καλησπέρα!!!
Από αύριο Πέμπτη 16/2/2017 στον κινηματογράφο ''Ίλιον'' θα προβάλλονται οι ταινίες:
Ο Εμποράκος / The Salesman και
Σιωπή / Silence
Eπικό δράμα, Η.Π.Α., 2016 / Έγχρ. / Διάρκεια: 159'
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Μάρτιν Σκορσέζε
ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: Άντριου Γκάρφιλντ, Άνταμ Ντράιβερ, Λιαμ Νίσον, Κεν Γουατανάμπε
2 Διακρίσεις από το National Board of Review:
Βραβείο Καλύτερου Διασκευασμένου Σεναρίου και
ανάμεσα στις 10 Καλύτερες Ταινίες της Χρονιάς.
To "Silence" βασίζεται στο βραβευμένο μυθιστόρημα που έγραψε το 1996 ο Shusaku Endo (κυκλοφορεί στα Ελληνικά από τις εκδόσεις Καστανιώτης, με πρόλογο του Μάρτιν Σκορτσέζε) και διαπραγματεύεται το ερώτημα για τη σιωπή του Θεού μπροστά στον ανθρώπινο πόνο.
Υπόθεση:
Η ιστορία διαδραματίζεται στην Ιαπωνία τον 17ο αιώνα την εποχή των άγριων διώξεων των χριστιανών. Ο Πορτογάλος ιεραπόστολος Σεμπαστιάου Ροντρίγκες, φτάνει στην Ιαπωνία του 17ου αιώνα με σκοπό να εμψυχώσει τους καταπιεζόμενους χριστιανούς Ιάπωνες. Ταυτόχρονα όμως θέλει να ανακαλύψει την αλήθεια που κρύβεται πίσω από την αποστασία του προκατόχου του, του έμπειρου ιεραπόστολου Φερέιρα, ο οποίος δεν άντεξε τα πολλαπλά μαρτύρια. O Σεμπαστιάου Ροντρίγκες σύντομα θα βρεθεί, κι αυτός, μπροστά σε τρομερά ηθικά διλήμματα αλλά κυρίως μπροστά στη σιωπή του Θεού, ο οποίος φαίνεται να αποδέχεται τα φριχτά βασανιστήρια στα οποία υπόκεινται οι πιστοί Του.
Ώρες προβολής: Καθημερινά 20.50
Τροίας 34 και Πατησίων (στάση Αγγελοπούλου)
Τηλ.: 2108810602, 6955466939
Εισιτήρια: € 7,00. Φοιτ.-παιδ. και άνω των 65 € 6,00. Κάθε Τετ., Πέμ. 2 άτομα με ένα εισιτήριο

Ο Εμποράκος / The Salesman από αύριο Πέμπτη 16/2/2017 στον κινηματογράφο ''Ίλιον''.

Καλησπέρα!!!
Από αύριο Πέμπτη 16/2/2017 στον κινηματογράφο ''Ίλιον'' θα προβάλλονται οι ταινίες:
Ο Εμποράκος / The Salesman και
Σιωπή / Silence
Ο Εμποράκος / The Salesman
Κοινωνική, Ιράν, 2016 / Έγχρ. / Διάρκεια: 125'
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Ασγκάρ Φαραντί
ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: Σαχάμπ Χοσεϊνί, Ταράνεχ Αλιντούστι, Μπαμπάκ Καρίμι, Μίνα Σαντάτι
Τρία χρόνια μετά το Υποψήφιο για Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας «Το Παρελθόν», ο Ιρανός σκηνοθέτης Ασγκάρ Φαραντί, επιστρέφει με τη νέα του ταινία: «Ο Εμποράκος», που πραγματοποίησε την παγκόσμια πρεμιέρα της στο επίσημο διαγωνιστικό τμήμα του 69ου Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ των Καννών, όπου και τιμήθηκε με το Βραβείο Ά Ανδρικού Ρόλου (Σαχάμπ Χοσεϊνί), αλλά και με το Βραβείο Σεναρίου, που απονεμήθηκε στον Ασγκάρ Φαραντί.
Υπόθεση:
Ο Εμάντ (Σαχάμπ Χοσεϊνί) και η Ράνα (Ταράνεχ Αλιντούστι), ένα μεσοαστικό ζευγάρι πετάγονται απότομα ένα βράδυ από τον ύπνο τους: η πολυκατοικία τους καταρρέει και το διαμέρισμά τους δεν είναι πλέον ασφαλές. Ο Εμάντ είναι δάσκαλος σε Γυμνάσιο τα πρωινά και η Ράνα είναι η συμπρωταγωνίστριά του τα βράδια στον ερασιτεχνικό τους θεατρικό θίασο όπου αυτή την εποχή ανεβάζουν τον «Θάνατο του Εμποράκου» του Αρθουρ Μίλερ. Ένας συνάδελφος από το θίασο τούς βρίσκει μία λύση στο στεγαστικό τους πρόβλημα: ένα δικό του διαμέρισμα άδειασε και έτσι μπορούν να μεταφερθούν στο διαμέρισμα στην Τεχεράνη. Ο Εμάντ και η Ράνα όμως θα βρεθούν μπροστά σε μια δυσάρεστη έκπληξη στο νέο τους διαμέρισμα που έχει να κάνει με την προηγούμενη ένοικό του. Η Ράνα που ανεβάζει το έργο του Μίλερ στην Τεχεράνη δέχεται την επίθεση ενός αγνώστου μέσα στο σπίτι της και ο σύζυγός της αναλαμβάνει να βρει μόνος του τον ένοχο και να εκδικηθεί.
Ώρες προβολής: Καθημερινά 18.40
Τροίας 34 και Πατησίων (στάση Αγγελοπούλου)
Τηλ.: 2108810602, 6955466939
Εισιτήρια: € 7,00. Φοιτ.-παιδ. και άνω των 65 € 6,00. Κάθε Τετ., Πέμ. 2 άτομα με ένα εισιτήριο

Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017

Esterina & The Healing Experience LP preview "Part I:Hypnosis" 16/2/2017 ΙΛΙΟΝ plus (Πατησίων & Κοδριγκτώνος 17)

Είναι η ύπνωση ένας τεχνητός ύπνος;
Η ύπνωση είναι μια κατάσταση εγρήγορσης,βαθιάς αυτοσυγκέντρωσης και εσωτερικής επαγρύπνησης.Η φωνή που προσποιείσαι πως δεν ακούς.
Μήπως ήρθε η ώρα να κοιμηθείς για να ξυπνήσεις;
Οι Esterina & The Healing Experience συνθέτουν ένα θεατρικό έργο σε 7 πράξεις, 7 βιωματικά τραγούδια,7 ημέρες,7 τα θαύματα του κόσμου,7 και τα θανάσιμα αμαρτήματα.
Το 7 είναι ένας κύκλος που κλείνει για να μπορέσει να ακολουθήσει το 8,σύμβολο του απείρου.
Ο άνθρωπος γίνεται αγωγός μεταξύ σύμπαντος και γης.
Η Esterina & The Healing Experience στις 16 Φλεβάρη ανεβαίνουν τη σκηνή του Ίλιον Plus για να παρουσιάσουν την διαδρομή από το We got music και το This is a happy story και το επερχόμενο καινούριο δίσκο τους "Part I:Hypnosis".

Eίσοδος¨6 ευρώ

ESTERINA & THE HEALING EXPERIENCE-
The meaning behind the name:

Η αφέλεια της ήδη γραμμένης αγάπης, του πόνου, της θλίψης και της χαράς, η απλότητα με την οποία επηρεάζεται κάποιος από τα έτοιμα συναισθήματα από κεκτημένη ταχύτητα είναι άμεσα συνδεδεμένη με το πιθανότατα αφελές βίωμα αυτών.
Στη θεωρία όλα είναι εύκολα.
Η Esterina μέσω του Healing Experience εντοπίζει με τον μεγάλο μεγεθυντικό φακό που λέγεται εμπειρία ακριβώς αυτό το λεπτό σημείο τομής μεταξύ θεωρίας και αυτοπραγμάτωσης.
Μέσα από τη δημιουργία ενός δίσκου σε «επτά θεατρικες πράξεις» διακρίνει ξεκάθαρα, ξεχωρίζει σε κεφάλαια και δίνει φωνή σε αυτό το μονοπάτι που όλοι διαβαίνουμε στην προσπάθεια μας τόσο να αναγνωρίσουμε όσο και να εξημερώσουμε τα πραγματικά εσωτερικά συναισθήματα.
Η ανάγκη να διακρίνουμε το συναίσθημα προέρχεται από το να μπορέσουμε να ελέγξουμε πραγματικά τις αισθήσεις μας. Να έρθουμε σε επαφή με το περιβάλλον μας, με τη φύση, τόσο την υπάρχουσα γύρω μας όσο και την ίδια τη δική μας σε σχέση με αυτή.
Υπάρχει μια σύνδεση μεταξύ ψυχής και σύμπαντος.
Η Esterina την διαβάζει με τη μουσική και τη φωνή της, αυτή που βγαίνει μέσα από το στομάχι, αυτό το όργανο που με τον δεύτερο εγκέφαλο του συνήθως μας προστατεύει από τις σκιές μπροστά στην λογοκρισία της λογικής του μυαλού .
Το ταξίδι της κατά τη δημιουργία ενός παραμυθιού που αφηγείται με τη μουσική το ονομάζει Healing Experience.
Τιμής ένεκεν στον Jimi Hendrix Experience.
Πιο συγκεκριμένα στον πρώτο του δίσκο Are You Experienced?
Αυτή είναι και η ερώτηση που πλανάται από πράξη σε πράξη στον δίσκο της Esterina.
Οι απαντήσεις υπάρχουν παντού γύρω μας, ίσως αν σταματήσουμε να τις ψάχνουμε αλλά επικεντρωθούμε στο ποια είναι η ερώτηση, αν αφεθούμε να ταξιδευτούμε να μας έρθουν μόνες τους.
Τι άλλο θα μπορούσε να είναι εξάλλου η μουσική εκτός από αυτό το παράλληλο σύμπαν που δημιουργήθηκε σε 7 παράλληλες μέρες με το δικό μας.
Ποια να είναι άραγε αυτή η δύναμη που το δημιούργησε;
Ίσως εσύ.

Τhe Healing Experience:
Guitar/Dimitris Siabos
Bass/Nick Vlachos
Keyboards/Alexander Livitsanos
Drums/Petros Fatis

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017

Σιωπή / Silence από αύριο Πέμπτη 9/2/2017 στον κινηματογράφο ''Ίλιον''.

Καλησπέρα!!!
Από αύριο Πέμπτη 9/2/2017 στον κινηματογράφο ''Ίλιον'' θα προβάλλονται οι ταινίες:
Επιχείρηση Ανθρωποειδές / Anthropoid και
Σιωπή / Silence
Eπικό δράμα, Η.Π.Α., 2016 / Έγχρ. / Διάρκεια: 159'
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Μάρτιν Σκορσέζε
ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: Άντριου Γκάρφιλντ, Άνταμ Ντράιβερ, Λιαμ Νίσον, Κεν Γουατανάμπε
2 Διακρίσεις από το National Board of Review:
Βραβείο Καλύτερου Διασκευασμένου Σεναρίου και
ανάμεσα στις 10 Καλύτερες Ταινίες της Χρονιάς.
To "Silence" βασίζεται στο βραβευμένο μυθιστόρημα που έγραψε το 1996 ο Shusaku Endo (κυκλοφορεί στα Ελληνικά από τις εκδόσεις Καστανιώτης, με πρόλογο του Μάρτιν Σκορτσέζε) και διαπραγματεύεται το ερώτημα για τη σιωπή του Θεού μπροστά στον ανθρώπινο πόνο.
Υπόθεση:
Η ιστορία διαδραματίζεται στην Ιαπωνία τον 17ο αιώνα την εποχή των άγριων διώξεων των χριστιανών. Ο Πορτογάλος ιεραπόστολος Σεμπαστιάου Ροντρίγκες, φτάνει στην Ιαπωνία του 17ου αιώνα με σκοπό να εμψυχώσει τους καταπιεζόμενους χριστιανούς Ιάπωνες. Ταυτόχρονα όμως θέλει να ανακαλύψει την αλήθεια που κρύβεται πίσω από την αποστασία του προκατόχου του, του έμπειρου ιεραπόστολου Φερέιρα, ο οποίος δεν άντεξε τα πολλαπλά μαρτύρια. O Σεμπαστιάου Ροντρίγκες σύντομα θα βρεθεί, κι αυτός, μπροστά σε τρομερά ηθικά διλήμματα αλλά κυρίως μπροστά στη σιωπή του Θεού, ο οποίος φαίνεται να αποδέχεται τα φριχτά βασανιστήρια στα οποία υπόκεινται οι πιστοί Του.
Ώρες προβολής: Καθημερινά 20.45
Τροίας 34 και Πατησίων (στάση Αγγελοπούλου)
Τηλ.: 2108810602, 6955466939
Εισιτήρια: € 7,00. Φοιτ.-παιδ. και άνω των 65 € 6,00. Κάθε Τετ., Πέμ. 2 άτομα με ένα εισιτήριο

Επιχείρηση Ανθρωποειδές / Anthropoid από αύριο Πέμπτη 9/2/2017 στον κινηματογράφο ''Ίλιον''.

Καλησπέρα!!!
Από αύριο Πέμπτη 9/2/2017 στον κινηματογράφο ''Ίλιον'' θα προβάλλονται οι ταινίες:
Επιχείρηση Ανθρωποειδές / Anthropoid και
Σιωπή / Silence
Επιχείρηση Ανθρωποειδές / Anthropoid
Ιστορική, Θρίλερ, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Δημοκρατία της Τσεχίας, 2016 / Έγχρ. / Διάρκεια: 120'
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Σον Ελις
ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: Κίλιαν Μέρφι, Τζέιμι Ντόρναν, Ανά Γκάισλεροβά, Τόμπι Τζόουνς
Η ταινία είναι βασισμένη στην αληθινή ιστορία της Επιχείρησης "Ανθρωποειδών" κατά την διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, όπου δύο Τσεχοσλοβάκοι στρατιώτες λαμβάνουν την αποστολή της δολοφονίας του Αρχηγού των SS, Ράινχαρντ Χάιντριχ.
Τα γυρίσματα έχουν γίνει στις πραγματικές τοποθεσίες.
Υπόθεση:
Τσεχοσλοβακία 1942. Ο Γιόσεφ Γκάμπτσικ και ο Γιαν Κούμπις, δύο τσεχοσλοβάκοι στρατιωτικοί, φθάνουν με αλεξίπτωτο στην κατεχόμενη Πράγα με σκοπό να φέρουν εις πέρας την επιχείρηση «Ανθρωποειδές». Η αποστολή έχει στόχο να δολοφονήσει τον αξιωματικό των SS Ράινχαρντ Χέιντριχ, ο τρίτος κατά σειρά ισχυρότερος αξιωματικός του 3ου Ράιχ μετά τον Χίτλερ και τον Χάινριχ Χίμλερ. Ο Ράινχαρντ Χέιντριχ ήταν γνωστός και ως ο «σφαγέας της Πράγας». Εκεί οι δύο άντρες θα γνωρίσουν την τοπική αντίσταση και θα προσπαθήσουν με πολλές δυσκολίες να στήσουν την επιχείρησή τους, η οποία ίσως να είναι η τελευταία της ζωής τους.
Ώρες προβολής: Καθημερινά 18.45
Τροίας 34 και Πατησίων (στάση Αγγελοπούλου)
Τηλ.: 2108810602, 6955466939
Εισιτήρια: € 7,00. Φοιτ.-παιδ. και άνω των 65 € 6,00. Κάθε Τετ., Πέμ. 2 άτομα με ένα εισιτήριο

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017

Δημήτρης Βοζαΐτης + band «Ένας Κόκκινος Μήνας» // 12/2/2017 // ΙΛΙΟΝ plus (Πατησίων & Κοδριγκτώνος 17)

Δημήτρης Βοζαΐτης and band – « Ένας Κόκκινος Μήνας»
@Ίλιον Plus
ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Κάτι καινούργιο, κάτι γρήγορο και κάτι πολύ έντονο σηματοδοτεί την έναρξη των μουσικών παραστάσεων, για τον νέο ερμηνευτή Δημήτρη Βοζαΐτη και την του μπάντα. Με ανανεωμένη διάθεση και με νέα τραγούδια από την επερχόμενη δισκογραφική δουλειά του, με τίτλο «Ένας κόκκινος μήνας» που αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα, θα μας παρουσιάσει τα νέα του τραγούδια, αλλά και επιλογές από την έντεχνη και διεθνή μουσική σκηνή. Με την υπογραφή των, Φώτη Ματζαρίδη στις ενορχηστρώσεις και Στράτου Αλημπατέ στην καλλιτεχνική επιμέλεια, μας υπόσχονται μια βραδιά που θα αγγίξει τις ευαίσθητες πτυχές μας, ώστε να ελπίζουμε για ένα καλύτερο, δημιουργικό και πιο ρομαντικό αύριο.

Τα μελή της μουσικής ομάδας :
Φώτης Ματζαρίδης: πιάνο, ενορχηστρώσεις
Alfred Stuni: βιολί
Παναγιώτης Βλάχος: κρουστά
Γιάννης Ταύλας: κιθάρες
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Στράτος Αλημπατές

Έναρξη : 21:00
Είσοδος : 7€

Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2017

Χρήστος Λούφης // Παρουσίαση Δίσκου "ΑΧΝΑ" 8/2/2017 ΙΛΙΟΝ plus (Πατησίων & Κοδριγκτώνος 17)

Ο τραγουδοποιός Χρήστος Λούφης θα παρουσιάσει την καινούρια δισκογραφική του δουλειά, με τίτλο «ΑΧΝΑ» την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου στο Ίλιον Plus, στις 9 μ.μ.

Τρία χρόνια μετά την κυκλοφορία του πρώτου cd «7 ΣΤΙΓΜΕΣ» από το οποίο ξεχώρισαν ιδιαίτερα τα τραγούδια «Αιθέρας» και «Μια τρελή παρέα», ο Χρήστος Λούφης επανέρχεται με το νέο του δίσκο «ΑΧΝΑ», υπογράφοντας τη μουσική και τους στίχους (εκτός από το τραγούδι «Θαύμα μου», τους στίχους του οποίου υπογράφει ο Νίκος Πατεράκης).

Δεκατρείς καινούργιες δημιουργίες (δώδεκα τραγούδια και το ομότιτλο ορχηστρικό), που στόχο έχουν να ταξιδέψουν, να προβληματίσουν και να γεννήσουν συναισθήματα σε κάθε ακροατή, αλλά ταυτόχρονα να αναδείξουν τις μουσικές ανησυχίες του καλλιτέχνη, ο οποίος πατάει πάνω σε έθνικ δρόμους, συνδυάζοντας με μοναδικό τρόπο την παραδοσιακή μουσική, με το έντεχνο και την ροκ.

Στην παρουσίαση, μαζί με τα τραγούδια από το cd “AXNA», θα ακουστούν τραγούδια απο το πρώτο του άλμπουμ «7 Στιγμές», αλλά και από το δίσκο «Πριν τη θάλασσα», στον οποίο συμμετείχε ερμηνευτικά, καθώς και αγαπημένα τραγούδια σημαντικών Ελλήνων δημιουργών, μέσα από την ξεχωριστή και ξεσηκωτική «μουσική» ματιά του Χρήστου Λούφη.
Στη σκηνή θα συμπράξουν οι μουσικοί:
Γιώργος Μούρτος – τύμπανα
Μάρκος Δημόπουλος – μπάσο
Λάζαρος Ακριβόπουλος – κρουστά
Παναγιώτης Κωνσταντινίδης – ακορντεόν
Κώστας Πολυχρονίου - ηλεκτρική κιθάρα
Κώστας Φόρτσας – πνευστά

Λίγα λόγια για τον Χρήστο Λούφη

Γεννημένος το 1985 στη καρδιά του ηπειρώτικου, πολυφωνικού τραγουδιού, αποκτάει τα πρώτα του μουσικά ερεθίσματα ακούγοντας τον πατέρα του να παίζει με κλαρίνο παραδοσιακά τραγούδια. Στα 15 του αγοράζει την πρώτη του κιθάρα και αρχίζει να μαθαίνει με την βοήθεια του φίλου του, Βαγγέλη Λάζου. Συνεχίζει μόνος του μελετώντας εντατικά και σύντομα (μόλις 17 ετών) κάνει τα πρώτα του live. Σημαντικό ρόλο έπαιξαν οι επί 5 χρόνια εμφανίσεις του στο ''Freakonica aka Klaxon'' των Εξαρχείων, όπου αγαπήθηκε και απέκτησε κοινό που τον ακολουθεί μέχρι και σήμερα.

Ακολούθησε το 2013 ο πρώτος του προσωπικός δίσκος με τίτλο «7 ΣΤΙΓΜΕΣ», σε στίχους και μουσική δική του. Από αυτή τη δουλειά ξεχώρισαν αμέσως τα τραγούδια ''Αιθέρας'' και ''Μια τρελή παρέα'', με το δεύτερο να φτάνει μέχρι την Θεσσαλονίκη κάνοντας την πρώτη του τηλεοπτική εμφάνιση στην εκπομπή ''Ράδιο Αρβύλα''. Αρχές του 2015 κυκλοφόρησε το digital single «Χαμογέλα (Στην Π.)» αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις, ενώ ένα χρόνο μετά μία όμορφη συνεργασία έφερε την ερμηνευτική συμμετοχή στο δίσκο «Πριν τη Θάλασσα», σε μουσική του Δημήτρη Δαμάσκου και ποίηση του Βασίλη Κοτρωνιά.

Συνεχίζει την ανοδική του πορεία με σημαντικές εμφανίσεις σε μαγαζιά, μουσικές σκηνές και θέατρα όπως Σταυρός του Νότου, HolyWood stage, Ρυθμός stage, Ghost House, κτλ. σε Αθήνα αλλά και επαρχία.

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου
Ώρα έναρξης: 9 μ.μ.
Είσοδος: 6 ευρώ

Πληροφορίες – κρατήσεις

Ίλιον Pluς
Πατησίων & Κοδριγκτώνος 17 – Αθήνα - τηλ. 210 882 4383

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017

Σιωπή / Silence από αύριο Πέμπτη 2/2/2017 στον κινηματογράφο ''Ίλιον''.

Καλησπέρα!!!
Από αύριο Πέμπτη 2/2/2017 στον κινηματογράφο ''Ίλιον'' θα προβάλλονται οι ταινίες:
Έτερος Εγώ
Επιχείρηση Ανθρωποειδές / Anthropoid και
Σιωπή / Silence
Eπικό δράμα, Η.Π.Α., 2016 / Έγχρ. / Διάρκεια: 159'
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Μάρτιν Σκορσέζε
ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: Άντριου Γκάρφιλντ, Άνταμ Ντράιβερ, Λιαμ Νίσον, Κεν Γουατανάμπε
2 Διακρίσεις από το National Board of Review:
Βραβείο Καλύτερου Διασκευασμένου Σεναρίου και
ανάμεσα στις 10 Καλύτερες Ταινίες της Χρονιάς.
To "Silence" βασίζεται στο βραβευμένο μυθιστόρημα που έγραψε το 1996 ο Shusaku Endo (κυκλοφορεί στα Ελληνικά από τις εκδόσεις Καστανιώτης, με πρόλογο του Μάρτιν Σκορτσέζε) και διαπραγματεύεται το ερώτημα για τη σιωπή του Θεού μπροστά στον ανθρώπινο πόνο.
Υπόθεση:
Η ιστορία διαδραματίζεται στην Ιαπωνία τον 17ο αιώνα την εποχή των άγριων διώξεων των χριστιανών. Ο Πορτογάλος ιεραπόστολος Σεμπαστιάου Ροντρίγκες, φτάνει στην Ιαπωνία του 17ου αιώνα με σκοπό να εμψυχώσει τους καταπιεζόμενους χριστιανούς Ιάπωνες. Ταυτόχρονα όμως θέλει να ανακαλύψει την αλήθεια που κρύβεται πίσω από την αποστασία του προκατόχου του, του έμπειρου ιεραπόστολου Φερέιρα, ο οποίος δεν άντεξε τα πολλαπλά μαρτύρια. O Σεμπαστιάου Ροντρίγκες σύντομα θα βρεθεί, κι αυτός, μπροστά σε τρομερά ηθικά διλήμματα αλλά κυρίως μπροστά στη σιωπή του Θεού, ο οποίος φαίνεται να αποδέχεται τα φριχτά βασανιστήρια στα οποία υπόκεινται οι πιστοί Του.
Ώρες προβολής: Καθημερινά 21.45
Τροίας 34 και Πατησίων (στάση Αγγελοπούλου)
Τηλ.: 2108810602, 6955466939
Εισιτήρια: € 7,00. Φοιτ.-παιδ. και άνω των 65 € 6,00. Κάθε Τετ., Πέμ. 2 άτομα με ένα εισιτήριο

Επιχείρηση Ανθρωποειδές / Anthropoid από αύριο Πέμπτη 2/2/2017 στον κινηματογράφο ''Ίλιον''.

Καλησπέρα!!!
Από αύριο Πέμπτη 2/2/2017 στον κινηματογράφο ''Ίλιον'' θα προβάλλονται οι ταινίες:
Έτερος Εγώ
Επιχείρηση Ανθρωποειδές / Anthropoid και
Σιωπή / Silence
Επιχείρηση Ανθρωποειδές / Anthropoid
Ιστορική, Θρίλερ, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Δημοκρατία της Τσεχίας, 2016 / Έγχρ. / Διάρκεια: 120'
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Σον Ελις
ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: Κίλιαν Μέρφι, Τζέιμι Ντόρναν, Ανά Γκάισλεροβά, Τόμπι Τζόουνς
Η ταινία είναι βασισμένη στην αληθινή ιστορία της Επιχείρησης "Ανθρωποειδών" κατά την διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, όπου δύο Τσεχοσλοβάκοι στρατιώτες λαμβάνουν την αποστολή της δολοφονίας του Αρχηγού των SS, Ράινχαρντ Χάιντριχ.
Τα γυρίσματα έχουν γίνει στις πραγματικές τοποθεσίες.
Υπόθεση:
Τσεχοσλοβακία 1942. Ο Γιόσεφ Γκάμπτσικ και ο Γιαν Κούμπις, δύο τσεχοσλοβάκοι στρατιωτικοί, φθάνουν με αλεξίπτωτο στην κατεχόμενη Πράγα με σκοπό να φέρουν εις πέρας την επιχείρηση «Ανθρωποειδές». Η αποστολή έχει στόχο να δολοφονήσει τον αξιωματικό των SS Ράινχαρντ Χέιντριχ, ο τρίτος κατά σειρά ισχυρότερος αξιωματικός του 3ου Ράιχ μετά τον Χίτλερ και τον Χάινριχ Χίμλερ. Ο Ράινχαρντ Χέιντριχ ήταν γνωστός και ως ο «σφαγέας της Πράγας». Εκεί οι δύο άντρες θα γνωρίσουν την τοπική αντίσταση και θα προσπαθήσουν με πολλές δυσκολίες να στήσουν την επιχείρησή τους, η οποία ίσως να είναι η τελευταία της ζωής τους.
Ώρες προβολής: Καθημερινά 19.45
Τροίας 34 και Πατησίων (στάση Αγγελοπούλου)
Τηλ.: 2108810602, 6955466939
Εισιτήρια: € 7,00. Φοιτ.-παιδ. και άνω των 65 € 6,00. Κάθε Τετ., Πέμ. 2 άτομα με ένα εισιτήριο

Έτερος Εγώ από αύριο Πέμπτη 2/2/2017 στον κινηματογράφο ''Ίλιον''.

Καλησπέρα!!!
Από αύριο Πέμπτη 2/2/2017 στον κινηματογράφο ''Ίλιον'' θα προβάλλονται οι ταινίες:
Έτερος Εγώ
Επιχείρηση Ανθρωποειδές / Anthropoid και
Σιωπή / Silence
Έτερος Εγώ
Θρίλερ, 2016 / Έγχρ. / Διάρκεια: 101'
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Σωτήρης Τσαφούλιας
ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, Δημήτρης Καταλειφός, Μάνος Βακούσης, Ιωάννα Κολλιοπούλου, Γιώργος Χρυσοστόμου, Aννα Καλαιτζίδου, Φρανσουά Κλουζέ
Η δεύτερη ταινία του Σωτήρη Τσαφούλια μετά τον «Κοινό Παρανομαστή» αφηγείται μια ιστορία μυστηρίου στην Αθήνα του σήμερα.
Υπόθεση:
Αθήνα 2015. Πέντε δολοφονίες. Ένας δικηγόρος, ένας δικαστής, ένας γιατρός, ένας οδηγός και ο συνεπιβάτης ενός πολυτελούς αυτοκινήτου δολοφονούνται. Κοινό χαρακτηριστικό: αρχαία ρητά του Πυθαγόρα στους τόπους των εγκλημάτων. Ο Δημήτρης Λαΐνης, (Πυγμαλίωνας Δαδακαρίδης) εκκεντρικός και μοναχικός καθηγητής εγκληματολογίας, αναλαμβάνει να λύσει το μυστήριο πίσω από τους 5 φόνους. Σύμμαχοι του Λαΐνη: η θεωρία του Πυθαγόρα κι ένας καθηγητής μαθηματικών (Φρανσουά Κλουζέ). Θα καταφέρει ο καθηγητής Λαΐνης να λύσει το μυστήριο;
Ώρες προβολής: Καθημερινά 18.00
Τροίας 34 και Πατησίων (στάση Αγγελοπούλου)
Τηλ.: 2108810602, 6955466939
Εισιτήρια: € 7,00. Φοιτ.-παιδ. και άνω των 65 € 6,00. Κάθε Τετ., Πέμ. 2 άτομα με ένα εισιτήριο

Οι Χαΐνηδες για 3 Σάββατα (4, 11, 18/2) στην Αθήνα // ΙΛΙΟΝ plus (Πατησίων & Κοδριγκτώνος 17)

Εκ της Αστυνομικής Διευθύνσεως Αττικής:

Με υψηλόν αίσθημα ευθύνης ανακοινώνομεν στους φιλομούσους ακροατάς, τας βασίμους υποψίας μας ότι η ανυπόταχτος ομάς των «ΧΑΪΝΗΔΩΝ» θα επιδράμει προσεχώς εντός της περιοχής του κέντρου των Αθηνών.

Οι πρώτες πληροφορίες μας αναφέρουν πως το ορμητήριο των επιδρομών τους βρίσκεται πλησίον της ΑΣΟΕΕ και επί της Πατησίων με την κωδική ονομασία "ΙΛΙΟΝ plus".

Πάσα βοήθεια εις την σύλληψην των ανταμοιφθήσεται δι’ απαλλαγής καταβολής ΕΝΦΙΑ και διοδίων εις τας εθνικάς οδούς. Επισημαίνομεν δε ότι η εν λόγω ληστοσυμμορία παραμένει ασύλληπτος εκ της εποχής που η Νεκρά Θάλασσα ήτο Νοσούσα και αποτελεί τον υπ’ αριθμόν έναν κίνδυνον δια την δημοσίαν ασφάλειαν, μετά το πυρηνικό πρόγραμμα του βορειοκορεάτου ηγέτου Κιμ Γιονγκ Ουν.

Ο εκτελεστικός βραχίων της σπείρας ,εις την παρούσα φάσιν, αποτελείται από τους:
Αποστολάκην Δημήτριον (λύρα, τραγούδι)
Ζαχαριουδάκην Δημήτριον (ακουστική κιθάρα, τραγούδι)
Κανέλλον Παναγιώτην (τύμπανα)
Μπάκαν Σπυριδούλαν (τραγούδι)
Μπρένταν Δημήτριον (γκάιντα, κλαρίνο, καβάλι, φλογέρα)
Νικόπουλον Μιχαήλ(λαούτο, μαντολίνο, μπουζούκι, τραγούδι)
Νόνην Ιωάννην (μπάσο)

ΙΝΦΟ
ΙΛΙΟΝ plus, Πατησίων και Κοδριγκτώνος 17
Σάββατα 4, 11, 18 Φλεβάρη
Έναρξη: 22:30
Είσοδος: 13 € (με μπύρα ή κρασί)
Τηλ. Κρατήσεων - Πληροφορίες: 2108824383

Pulse R "In Chains" live w/ Sober on Tuxedos + Deathcrop Valley // 3/2/2017 // ΙΛΙΟΝ plus (Πατησίων & Κοδριγκτώνος 17)

Pulse R “In Chains” live album presentation
Special guests: Sober On Tuxedos & Deathcrop Valley
Στο ΙΛΙΟΝ plus (Πατησίων & Κοδριγκτώνος 17, Αθήνα)
Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2016
Πόρτες: 20:30

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:
• Προπώληση: 5€
• Ταμείο: 7€

ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ (η προπώληση ξεκινάει τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου σε όλα τα σημεία):
Syd Records (Πρωτογένους 13, Ψυρρή, τηλ.: 210 3218373, www.sydrecords.com)
Metal Era (Εμ. Μπενάκη 22, Αθήνα, τηλ.: 210 3304133, www.metalera.gr)
• Ticket House (Πανεπιστημίου 42, Αθήνα, τηλ.: 210 3608366)
• Ηλεκτρονική προπώληση: www.ticketpro.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Επηρεασμένος από το πρωτόλειο hard rock, το grunge κίνημα των 90’s και το Αμερικανοτραφές rock των 00’s, ο γλυκόπιοτος ήχος του “In Chains”, ντεμπούτο full length album των alternative metallers (ελλείψει καλύτερου χαρακτηρισμού) Pulse R δεν δυσκολεύεται να σε κερδίσει από την πρώτη κιόλας ακρόαση, γεγονός που εξηγεί και την αυξάνουσα δημοτικότητα του σχήματος, από τη δημιουργία του το 2011 μέχρι και σήμερα.

Η κυκλοφορία του προαναφερθέντος παρθενικού δισκογραφικού πονήματος του ανερχόμενου 5-piece από την Αθήνα, στα τέλη του 2016, μέσω της εγχώριας δισκογραφικής Music Links Knowledge, σηματοδοτεί μια αλλαγή σελίδας για το group, που πλέον με ανεβασμένη διάθεση και με τις ενθουσιώδεις αντιδράσεις κοινού και τύπου ως παρακαταθήκη του, ξεκινάει να χαράζει τη δική του αξιοσημείωτη πορεία στο εγχώριο εναλλακτικό μουσικό underground.

Συμπράττοντας με δύο μπάντες αγαπημένες στους ίδιους, αλλά και με εξίσου ποιοτικό υλικό και αξιοσημείωτες πορείες στη μέχρι στιγμής παρουσία τους στα εγχώρια καλλιτεχνικά δρώμενα, τους δημοφιλείς heavy southern rockers Sober On Tuxedos, και τους heavy rockers Deathcrop Valley, την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου, οι Pulse R θα παρουσιάσουν ζωντανά το “In Chains” στη σκηνή του ΙΛΙΟΝ plus, σε μία βραδιά ξεχωριστή τόσο για τους ίδιους όσο και για όσους τους ακολουθούν, καθώς –εκτός των άλλων- φίλοι και αγαπημένοι καλλιτέχνες θα τους συνοδεύσουν επί σκηνής.

Μη χάσετε την ευκαιρία να γίνετε μάρτυρες μίας μοναδικής συναυλιακής σύμπραξης, από αυτές που ευθυγραμμίζουν τους παράγοντες που συνθέτουν ξεχωριστές βραδιές τις οποίες κανείς θυμάται για καιρό, με πρωταγωνιστές τρία ανερχόμενα σχήματα, από αυτά που ήδη έχουν καταδείξει τη διάθεση και ικανότητά τους να πρωταγωνιστήσουν στη συνέχεια.

***

LINKS:
Pulse R: www.pulse-r.com | www.facebook.com/PulseRBandGR
Sober On Tuxedos: www.facebook.com/soberontuxedos
Deathcrop Valley: www.facebook.com/Deathcropvalley
3P Lab: www.facebook.com/3plabgr
ΙΛΙΟΝ plus: www.ilionplus.gr | www.facebook.com/ilionplus

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
3P Lab: 3plabgr@gmail.com – 694 81 82 236 (Δημήτρης Κότσης)
ΙΛΙΟΝ plus: 210 8824383, 698 36 00 510

HEADQUAKE + BUS live // 2/2/2017 // ΙΛΙΟΝ Plus (Πατησίων & Κοδριγκτώνος 17)



HEADQUAKE + BUS live
Στο ΙΛΙΟΝ Plus (Πατησίων & Κοδριγκτώνος 17, Αθήνα)
Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017
Πόρτες: 21:00 – Εισιτήριο: 7 ευρώ
Event page: www.facebook.com/events/1849102575374680
Οι heavy rockers Headquake είναι παλιοί γνώριμοι της εγχώριας σκηνής, ενώ οι vintage metallers Bus ένα από τα σχήματα που προσφέρουν ανανεωτικό αέρα σε αυτήν, τώρα που βρίσκεται σε μία από τις καλύτερες φάσεις της μέχρι στιγμής ύπαρξής της.
Σε μία σύμπραξη που "βρωμάει μπαρούτι", τα δύο πολυσυζητημένα σχήματα συναντιούνται στη σκηνή του ΙΛΙΟΝ Plus, ενός από τους ποιοτικότερους ανερχόμενους συναυλιακούς χώρους της πόλης μας, με σκοπό τη δημιουργία μίας αξέχαστης βραδιάς και μίας μοναδικής συναυλιακής εμπειρίας.
Βρώμικες χαμηλοκουρδισμένες κιθάρες, κατεδαφιστικές γκρούβες, μπαρουτοκαπνισμένα γρέζια και μία ρομαντική προσκόλληση στο ένδοξο παρελθόν του ήχου, αποτελούν τον κοινό άξονα των δύο μπαντών, και την εγγύηση για όποιον παραβρεθεί, πως θα βιώσει όλα αυτά που μας κάνουν να λατρεύουμε τη ροκ μουσική για αυτό που είναι: Εθιστική και επικίνδυνη!