Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

Ο κινηματογράφος ΙΛΙΟΝ κλείνει για καλοκαίρι...

Ο κινηματογράφος ΙΛΙΟΝ κλείνει για καλοκαίρι...
Ευχαριστούμε που στηρίξατε τις επιλογές μας κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου και εμείς προετοιμαζόμαστε και ανυπομονούμε για την επόμενη συνάντησή μας το Φθινόπωρο..
ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ και ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!!!!

Σάββατο 7 Μαΐου οι Dustbowl και η Urban Sound παρουσιάζουν ζωντανά το νέο άλμπουμ: «The Great Fandango» στο ΙΛΙΟΝ plus.

“The Great Fandango" Album Live Presentation [Free Entrance].

Το Σάββατο 7 Μαΐου οι Dustbowl και η Urban Sound παρουσιάζουν ζωντανά το νέο άλμπουμ: «The Great Fandango» στο ΙΛΙΟΝ plus.
Ώρα έναρξης: 22.00 / Ελεύθερη είσοδος
(Πατησίων & Κοδριγκτώνος 17, Αθήνα / Κέντρο Tηλ: 2108824383)
DJ Set: Alex K. [The Last Drive / Thee Holy Strangers].

Γιάννης Καστανάρας / Merlin's Music Box:

Για τους Dustbowl δεν χρειάζονται πολλά λόγια. Είναι στο κουρμπέτι εδώ και μια δεκαετία, έχουν κυκλοφορήσει δυο άλμπουμ, ένα EP και δυο σινγκλ, ενώ έχουν συμμετάσχει και σε συλλογές. Η αγάπη τους για την ψυχεδελική country των 60s, τον σύγχρονο «americana» ήχο και το «paisley» της δεκαετίας του ‘80 έχει απαθανατιστεί με τον καλύτερο τρόπο στα έργα τους και στην εικόνα τους, ενώ οι ζωντανές εμφανίσεις τους χαρακτηρίζονται από μια αρτιότητα και έναν επαγγελματισμό, φαινόμενα που ευτυχώς εμφανίζονται όλο και συχνότερα στα δρώμενα της ελληνικής rock σκηνής. Όπως διατείνεται και μια φίλη της μπάντας: «Σε μια συναυλία των Dustbowl δε βαριέσαι ποτέ!»

Σε λίγες μέρες οι Dustbowl κυκλοφορούν τον τρίτο ολοκληρωμένο δίσκο τους. Το Great Fantango ηχογραφήθηκε το περασμένο φθινόπωρο με παραγωγό τον John «John Hardy» Houstoulaki, τον άνθρωπο που με την pedal steel κιθάρα του ολοκληρώνει με άψογο τρόπο το ηχητικό οικοδόμημα της μπάντας (και που μαζί με τον κιθαρίστα των Dustbowl Nick Fysakis συμμετέχει επίσης στους Thee Holy Strangers). Δέκα δικά τους κομμάτια (η ψηφιακή έκδοση περιλαμβάνει μια οκτάλεπτη εκτέλεση του «Lay me down easy», με τη συμμετοχή του Bill Hunchback στο sitar, ενώ το βινύλιο την κανονική) που ροκάρουν δυναμικά παρέχοντας ένα φρέσκο αέρα στην ατμόσφαιρα που διατρέχει εξαρχής τον ήχο της μπάντας. Οι ίδιοι εξάλλου αποκαλούν τη μουσική τους «mother-earth-rock»: απλές κιθαριστικές φόρμες σε μια alternative country μορφή, που γοητεύει χάρη στο άρτιο παίξιμο των μελών της μπάντας. Η φωνή του Panos Birbas είναι εκφραστική και σωστά τοποθετημένη πάνω από το φάσμα των κομματιών, το μπάσο της Lydia Grasmmatikou και το ντραμς του Giotis Petrelis "The Shoeshine Boy" χτίζουν μια στιβαρή και ακλόνητη rhythm section, οι κιθάρες του Nick Fysakis (ο βασικός songwriter) και του Mike Dremetsikas ακούγονται σαν καλολαδωμένη μηχανή, ενώ η pedal steel του John Hardy διαχέεται διακριτικά αλλά απολύτως ουσιαστικά μέσα στο γενικό ηχητικό καμβά του άλμπουμ.

Το ομώνυμο κομμάτι είναι μελαγχολικό, ερωτικό, ταξιδιάρικο και απογειώνεται (ιδίως προς το φινάλε του) χάρη στα blues φωνητικά της Jenny Kapadai, το «Sweet flowers and vine» είναι ένας καθαρά country rock ύμνος, ενώ το «Linger on» που ανοίγει το άλμπουμ είναι κατά την ταπεινή μου γνώμη ένα από τα πιο ελκυστικά τραγούδια που έχω ακούσει τα τελευταία χρόνια, με την πιάνο-εισαγωγή του και την «σκοτεινή» του διάθεση – «I have loved you for you’re Jesus Christ, and I hate you just the same». Το «Don’t let the fascists drag you down» είναι το πολιτικό μανιφέστο των Dustbowl, ένα τραγούδι που θα λάτρευε ο Woody Guthrie με σολο α-λα Grateful Dead, που το διαδέχεται το «Bread and soil» ένα uptempo μίνι κομψοτέχνημα. Το «The gracious exile» είναι μια κλασική μπαλάντα χωρίς πολλές φιοριτούρες με τις κιθάρες να κυριαρχούν στο φόντο, το «Harvest and remains» είναι νοσταλγικό, ένα τραγούδι που θα το ζήλευαν οι Band, ενώ το «Heavy chain ball», το «Strain of care» και το «Lay me down easy» που κλείνει το άλμπουμ, θα έκαναν τον Steve Wynn να βάλει τα κλάματα.

Σύμφωνα με τους ίδιους τους Dustbowl: «Το The Great Fandango είναι η “δική” μας μουσική, είναι τo Mother Earth Rock … τίποτα περισσότερο αλλά και τίποτα λιγότερο. Θέλαμε να κάνουμε κάτι που να αφορά το τώρα και το μόνο που παραμένει αναλλοίωτο πλέον στους Dustbowl είναι η παράδοση του να κάνουμε πάντα κάτι διαφορετικό από το προηγούμενο. Αυτό είναι και το μόνο που παραμένει σταθερό στην δισκογραφική (και όχι μόνο) παρουσία μας: ότι τίποτα δεν είναι το ίδιο!»

Το The Great Fandango κυκλοφορεί στις 7/5 του 2016 απο την Urban Sound σε βινύλιο (500 αντίτυπα, 12΄΄, 150 γραμμ., lyrics inlay, dwonload code) και παράλληλα θα είναι διαθέσιμο για κατέβασμα στο bandcamp των Dustbowl.
Αυτή είναι και η πρώτη ημέρα...ή καλύτερα νύχτα διάθεσης του άλμπουμ το οποίο από τις 4.00 μ.μ. της ίδιας ημέρας θα «ανέβει» στο επίσημο bandcamp της μπάντας.

ypogeio.gr
«Να ένας από τους πιο ενδιαφέροντες ελληνικούς δίσκους του 2016 ως τώρα: Dustbowl - The Great Fandago….Το Great Fandago είναι μία δισκάρα με 10 country/americana κομμάτια..”

It’s My Blender (Μαρία Μαρκουλή)
"Great Album Alert: Πριν σε παρασύρει η δύναμη της μουσικής και το παλλόμενο ‘americana/rock’ τους, αξίζει να προσέξεις τι σημαίνει στ΄αλήθεια ‘εμπνέομαι από τις επιρροές μου’ και πόσο δημιουργικό και ουσιαστικό μπορεί να είναι αυτό για μια μπάντα που συνεχώς εξελίσσεται προκαλώντας τον εαυτό της… σκαρφαλώνει στα ύψη του όπως πολλές alt country/rock μπάντες θα ονειρεύονταν αλλά λίγες θα κατάφερναν τουλάχιστον όσο ωραία και ψυχεδελικά το ξετυλίγουν οι Aθηναίοι Dustbowl”

southernpsychgroove
"Dustbowl bring an effortless flow of rhythm and blues and americana with this sweet melody"

i-jukebox.gr
“Από τις λίγες φορές που δεν μπορείς να ξεχωρίσεις κάποιο τραγούδι. Σου μοιάζουν (και είναι) όλα πανέμορφα”.

Afrodelia
“Στον δίσκο υπάρχει ροή που θυμίζει concept album και αυτό είναι δείγμα συγκροτημένου συγκροτήματος! …θα μπορούσε κάλλιστα να είναι δουλειά μιας πολύ καλής Αμερικάνικης Folk-Rock μπάντας".

Με την χορηγία του ραδιοφωνικού σταθμού "105,5 Στο Κόκκινο".

Σάββατο 23 Απριλίου 2016

Το Merlin’s Music Box παρουσιάζει τους BEGGARS και τους The Rosewood Brothers ΙΛΙΟΝ plus 6/5/2016



Το Merlin’s Music Box παρουσιάζει τους BEGGARS και τους The Rosewood Brothers σε μια εκρηκτική βραδιά στο ΙΛΙΟΝ plus την Παρασκευή 6 Μαΐου 2016
Ώρες έναρξης: ROSEWOOD BROTHERS 10 μ.μ. BEGGARS 11.15 μ.μ.
Οι πόρτες ανοίγουν στις 9 μ.μ.
Είσοδος: 8€

IT’S ALL ABOUT ROCK’N’ROLL…

BEGGARS
Οι Beggars, το γνωστό rock τρίο από την Αθήνα που σχηματίστηκε το 2009 από τους Γιάννη Πασσά (φωνή, κιθάρα) και Chili (μπάσο), ενώ τη σημερινή σύνθεση συμπληρώνει ο Άγγελος Τανης που ενσωματώθηκε στην μπάντα στα τέλη του 2010. Το 2011 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους άλμπουμ Back to basics, για να ακολουθήσουν άλλα τρία μέχρι σήμερα, με πιο πρόσφατο το Devil’s Highway που ξεπερασε σε πωλησεις τα 15 χιλιάδες αντίτυπα. Με περισσότερα από 300 live στο ενεργητικό τους, οι Beggars έχουν μοιραστεί τη σκηνή με καλλιτέχνες όπως οι Τhin Lizzy, ο Εric Burdon, οι Godfathers, ενώ έχουν συμμετάσχει σε φεστιβάλ όπως το Resistance, το Rockwave και το Αντιρατσιστικό. Αυτή την εποχή οι Beggars εργάζονται πάνω στο πέμπτο τους άλμπουμ που θα κυκλοφορήσει τον επόμενο χρόνο, ενώ η συναυλία τους στο Ίλιον θα είναι η πρώτη τους εμφάνιση στην Αθήνα από τον Οκτώβριο.

ROSEWOOD BROTHERS
Πόσες μπάντες καταφέρνουν να γεμίσουν την σκηνή από τα πρώτα τους live; Για τους Rosewood Brothers θα μπορούσαμε άνετα να πούμε πως το έκαναν και μάλιστα από την πρώτη τους κιόλας εμφάνιση. Το να βλέπεις ένα σχήμα που αποτελείται από 11 ή και 12 άτομα, δεν είναι και ό,τι πιο συνηθισμένο. Το καλύτερο όμως ήταν πως οι Rosewood Brothers δεν γέμιζαν την σκηνή κυριολεκτικά και μόνο, αλλά με τον ήχο τους. Βασισμένος σ' εκείνον των παραδοσιακών αμερικάνικων blues, με αναφορές σε soul, funk και rock στοιχεία, ο ήχος τους είχε ένα δικό τους ύφος που τους έκανε να ξεχωρίζουν. Κι έτσι δεν δυσκολεύτηκαν να αποκτήσουν ένα δικό τους κοινό, που μεγάλωνε από live σε live. Αρχίσαμε να τους ακολουθούμε, να περιμένουμε την επόμενη εμφάνισή τους, να προσθέτουμε τα cd τους στη λίστα με τα αγαπημένα μας... Εκεί, όμως, που είχαμε αρχίσει να εθιζόμαστε, χάσαμε τα ίχνη τους. Να όμως που έφτασε η ώρα να επανέλθουν δριμύτεροι. Λίγο πριν μπουν στο στούντιο για να ηχογραφήσουν ένα νέο δισκο, οι Rosewood Brothers μας περιμένουν στο live που σηματοδοτεί το ξεκίνημα μιας νέας φάσης τους. Με νέο σχήμα, αφού τώρα αποτελούνται από τα πέντε μέλη που ήταν πάντα και η καρδιά της μπάντας, αλλά και ένα πιο φρέσκο ήχο οι Rosewood Brothers παίζουν στο Ίλιον, στις 6 Μαΐου μαζί με τους Beggars... Κάτι μας λέει πως θα γεμίσουν για μια ακόμα φορά την σκηνή. Ανυπομονούμε...

MERLIN’S MUSIC BOX
Το Merlin’s Music Box ήταν, είναι και θα είναι ένα φανζίν που κυκλοφόρησε το πρώτο του τεύχος τον Οκτώβριο του 1989 και έκλεισε τον έντυπο κύκλο του το 1995, έπειτα από 26 τεύχη. Ενεργοποιήθηκε εκ νέου την άνοιξη του 2014, αυτή τη φορά ηλεκτρονικά, μέσω του facebook και της ιστοσελίδας του, με σκοπό την παρουσίαση μουσικών σχημάτων και καλλιτεχνών από το χώρο της rock (και όχι μόνον), τη διοργάνωση εκδηλώσεων και, κυρίως, την τέρψη των φίλων του.

Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

Ο Βασιλιάς μου / Mon Roi από αύριο Πέμπτη 21/4/2016 στον κινηματογράφο ''Ίλιον''.

Καλησπέρα!!!
Από αύριο Πέμπτη 21/4/2016 στον κινηματογράφο ''Ίλιον'' θα προβάλλονται οι ταινίες:
Φωτιά στη Θάλασσα / Fuocoammare / Fire at Sea και
Ο Βασιλιάς μου / Mon Roi
Δραματική, Γαλλική ταινία 2015 / Έγχρ. / Διάρκεια: 128'
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Μαϊουέν
ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: Εμανουέλ Μπερκό, Βενσάν Κασέλ, Λουί Γκαρέλ
ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΗΘΟΠΟΙΟΥ EMMANUELLE BERCOT
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΝΝΩΝ 2015
ΕΠΙΣΗΜΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΝΝΩΝ 2015
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΑΛΛΟΦΩΝΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ
ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΟΙΝΟΥ ΜΠΥΡΑΣ FISHER
Υπόθεση:
Ο Τζόρτζιο είναι γοητευτικός και πλούσιος άντρας. Η Τόνι είναι δικηγόρος που τον θυμάται από παλιότερη γνωριμία τους και αποφασίζει να τον προσεγγίσει. Ερωτεύονται κεραυνοβόλα και ζουν μια θυελλώδη σχέση γεμάτη ανατροπές. Ο Τζόρτζιο που ποτέ δεν ήθελε δεσμεύσεις και παιδιά, τώρα αρχίζει να το σκέφτεται. Τώρα όμως ξεκινά και μια σειρά από προβλήματα. Η Τόνι "τρελαίνεται" από τις ορμόνες της εγκυμοσύνης, τη στιγμή που ο Τζόρζιο αντί να την στηρίξει αποφασίζει να λείπει όσο εκείνη θα χρειάζεται μια παρηγορητική αγκαλιά.
Η Τόνι μετά από ένα σοβαρό ατύχημα που είχε ενώ έκανε σκι μπαίνει σ' ένα κέντρο αποκατάστασης. Εκεί αρχίζει να αναπολεί την περιπετειώδη ερωτική σχέση της με τον Τζόρτζιο προσπαθώντας να επουλώσει τα σωματικά και ψυχολογικά τραύματά της. Για την Τόνι ξεκινάει μια πολύ δύσκολη ανασυγκρότηση της ζωής της...
Ώρες προβολής: Καθημερινά 20.10 και 22.20
Τροίας 34 και Πατησίων (στάση Αγγελοπούλου)
Τηλ.: 2108810602, 6955466939
Εισιτήρια: € 7,00. Φοιτ.-παιδ. και άνω των 65 € 6,00. Κάθε Τετ., Πέμ. 2 άτομα με ένα εισιτήριο

Φωτιά στη Θάλασσα / Fuocoammare / Fire at Sea από αύριο Πέμπτη 21/4/2016 στον κινηματογράφο ''Ίλιον''.

Καλησπέρα!!!
Από αύριο Πέμπτη 21/4/2016 στον κινηματογράφο ''Ίλιον'' θα προβάλλονται οι ταινίες:
Φωτιά στη Θάλασσα / Fuocoammare / Fire at Sea και
Ο Βασιλιάς μου / Mon Roi
Φωτιά στη Θάλασσα / Fuocoammare / Fire at Sea
Ντοκιμαντέρ 2016 / Έγχρ. / Διάρκεια: 106’
Χώρα: Ιταλία / Γαλλία
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Τζιανφράνκο Ρόζι
ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: Pietro Bartolo, Samuele Caruana, Maria Costa, Mattias Cucina
Το συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ «Φωτιά στη Θάλασσα» που κατέκτησε την Χρυσή Άρκτο του 66ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βερολίνου - πραγματεύεται την προσφυγική κρίση, σ' ένα φιλμ που δεν αφήνει κανέναν αδιάφορο. Το ντοκιμαντέρ, απέσπασε επίσης το Οικουμενικό Βραβείο της Κριτικής Επιτροπής και το Κινηματογραφικό Βραβείο της Διεθνούς Αμνηστίας.
Υπόθεση:
Το ντοκιμαντέρ επικεντρώνεται στον Σαμουέλε που είναι 12 χρονών και ζει σε ένα νησί στη μέση της θάλασσας. Πηγαίνει στο σχολείο και του αρέσει να κυνηγά πουλιά με τη σφεντόνα του. Προτιμά να περνά το χρόνο του στη γη, παρόλο που τα πάντα γύρω του αναφέρονται στη θάλασσα. Ο γιατρός Πιέτρο Μπαρτόλο δουλεύει στα Επείγοντα Περιστατικά της Λαμπεντούζα. Είναι δυο από τους κατοίκους του ιταλικού νησιού το οποίο υποδέχεται καθημερινά δεκάδες πρόσφυγες. Άνδρες, γυναίκες και παιδιά επιχειρούν να διασχίσουν αυτή τη θάλασσα, για να φτάσουν στο νησί τους. Αλλά το τελευταίο δεν είναι ένα οποιοδήποτε νησί, το όνομα του είναι Λαμπεντούζα και βρίσκεται περίπου 200 χιλιόμετρα ανοιχτά της νότιας ακτής της Ιταλίας. Η Λαμπεντούζα είναι το πρώτο λιμάνι εισόδου για εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες της Αφρικής και Μέσης Ανατολής που αναζητούν την ελευθερία και μια νέα ζωή στην Ευρώπη.
Ώρες προβολής: Καθημερινά 18.00
Τροίας 34 και Πατησίων (στάση Αγγελοπούλου)
Τηλ.: 2108810602, 6955466939
Εισιτήρια: € 7,00. Φοιτ.-παιδ. και άνω των 65 € 6,00. Κάθε Τετ., Πέμ. 2 άτομα με ένα εισιτήριο

Δευτέρα 18 Απριλίου 2016

Σόφι Γεωργαντζή Πέμπτη 21 Απρίλη 2016 ΙΛΙΟΝ plus

Η Σόφι Γεωργαντζή παρουσιάζει τη νέα της δισκογραφική πρόταση. Την Πέμπτη 21 Απρίλη στο ΙΛΙΟΝ plus, στην Πατησίων και Κοδριγκτώνος.
Η τραγουδοποιός από τη Θεσσαλονίκη έχοντας στις αποσκευές της την πολυέτη πείρα της στο πλευρό του συντοπίτη της Δημήτρη Ζερβουδάκη και μετά από την πρώτη της δισκογραφική πρόταση με τίτλο «Ζωγραφίζω όνειρα» , αλλά και τις συμμετοχές της στους δίσκους «πώς να αναπνεύσω» (όπου είναι η δημιουργός και του ομότιτλου τραγουδιού) και «Ζωής Παιχνίδια», υπογράφει στιχουργικά ,συνθετικά αλλά και ενορχηστρωτικά το καινούριο της βιβλίο-CD με τίτλο ΕΥΧΗ.
Η τραγουδοποιός ανανεωμένη και στην πιο προσωπική δημιουργική της στιγμή, τολμάει να πειραματιστεί με τους ήχους και τις μουσικές και να παρουσιάσει τον εαυτό της στο κοινό μέσα από τις πιο βαθιές της μουσικές καταβολές και επιρροές. Οι στίχοι της ,στίχοι ψυχής και βιωμάτων , δένουν με τις μουσικές που εμπνεύστηκε από την παράδοση αλλά και τα πιο σύγχρονα ακούσματα που την συνεπήραν. Ο ήχος του κλαρίνου δένει γλυκά με την τρομπέτα και το ακορντεόν ταξιδεύοντάς μας σε ηπειρώτικα μονοπάτια ενώ δε λείπουν οι έντονες επιρροές από την μουσική των βαλκανίων και της δύσης. Μπάντζο και φλάουτο , ηλεκτρικές και ακουστικές κιθάρες, ακουστικό μπάσο και κρουστά όλα δεμένα ομοιόμορφα σε μια μουσική περιπλάνηση που ξυπνάει γλυκά τον κόσμο των αισθήσεων.
Από τα «παράπονα» στη γλυκιά «ονειρομέθη» το «μυστικό» και τη «νοσταλγία» λόγια και μουσικές που ηχούν οικεία στα αυτιά και που ξεσηκώνουν τον ακροατή με την εξωστρέφειά τους! Δέκα τραγούδια ψυχής, με μια γλυκιά Ευχή που μας αφορά όλους, αλλά και τον καθένα χωριστά… Μια μουσική πρόταση γεμάτη φως και αισιοδοξία μέσα σε μια εποχή που όλα μοιάζουν σκοτεινά και δύσκολα…
Μαζί της μια σταθερή ομάδα συνεργατών οι αυτοαποκαλούμενοι «ΤΖΑΜΠΑΡ-ΤΖΑΜΠΑΡ» που αποτελούνται από τους Γιώργο Καλλιφατίδη (κιθάρες μπάντζο) Δάνη Κουμαρτζή (μπάσο μπαγλαμά) Γιώργο Δούσο(Κλαρίνο,φλάουτο, καβάλ) Χάρη Βορεάδη (κρουστά). Συμμετέχουν επίσης ο Παύλος Μέτσιος (τρομπέτα) και ο Ηλίας Κρομύδας(ακορντεόν). Ο Δημήτρης Βαβλιάρας φιλοξενείται στο δίσκο συμμετέχοντας σε ένα τραγούδι του οποίου την ενορχήστρωση επιμελήθηκε εξολοκλήρου η παρέα του από την Αιανή Κοζάνης.
Το βιβλίο-CD κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΜΑΛΛΙΑΡΗΣ- παιδεία
Χορηγός επικοινωνίας ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ-το ραδιόφωνο που ακούει.
http://www.stokokkino.gr/article/1000000000029809/I-nea-diskografiki-protasi-tou-Kokkinou-Sofi-Georgantzi–Euxi

ΦΩΤΕΙΝΗ ΒΕΛΕΣΙΩΤΟΥ: 22, 23/4/2016 ΙΛΙΟΝ plus

ΦΩΤΕΙΝΗ ΒΕΛΕΣΙΩΤΟΥ: Παρασκευή 22 και Σάββατο 23 Απρίλη στο ΙΛΙΟΝ plus στην Αθήνα

****Μαζί της ο Θοδωρής Μέρμηγκας****

Η Φωτεινή Βελεσιώτου συνεχίζει τα μουσικά ταξίδια ανά την Ελλάδα συναντώντας φίλους και συνταξιδιώτες των μουσικών της επιλογών. Αυτή τη φορά επιστρέφει στην Αθήνα και στο ΙΛΙΟΝ plus, το νέο συναυλιακό στέκι στο κέντρο της Αθήνας.

Για δύο βραδιές, Παρασκευή 22 και Σάββατο 23 Απρίλη θα μας τραγουδήσει όλα αυτά που χρόνια τώρα την έχουν μαγέψει, σε ένα αληθινό ταξίδι στους δρόμους των τραγουδιών που όλοι αγαπάμε, έξω από τα δεσμευτικά όρια ενός κλασικού μουσικού προγράμματος. Η προσωπική της δισκογραφία συνδυάζεται με γνωστά τραγούδια μεγάλων συνθετών που έχουν σημαδέψει το ελληνικό τραγούδι στο σύνολό του.

Η Φωτεινή Βελεσιώτου είναι ερμηνεύτρια λιτή, δωρική, με φωνή που σε τραντάζει. Την γνωρίσαμε κυρίως μέσα από τις ερμηνείες της στο τραγούδι «Μέλισσες» αλλά και το πρόσφατο «Διόδια». Τώρα και με ένα νέο δίσκο στις αποσκευές της σε μουσική Μίνου Μάτσα και στίχους της Ελένης Φωτάκη μας χαρίζει μοναδικές ερμηνείες σε μια παράσταση που θα μείνει αξέχαστη.

Φωτεινή Βελεσιώτου και μαζί της ο Θοδωρής Μέρμηγκας.
Εμφανίζονται οι μουσικοί:
Μπουζούκι: Γιώργος Καραμφίλλης
Ακκορντεόν: Νίκος Παπαναστασίου
Κοντραμπάσσο: Διονύσης Μακρής

ΙΛΙΟΝ plus, Πατησίων και Κοδριγκτώνος 17
Παρασκευή 22 και Σάββατο 23 Απρίλη
Έναρξη: 22:30
Είσοδος: 12 ευρώ με ποτήρι κρασί ή μπύρα
Τηλ. Κρατήσεων:
2108824383, 6983600510

«ΔΕΝ ΤΡΑΓΟΥΔΩ ΠΑΡΑ ΓΙΑΤΙ Μ’ΑΓΑΠΗΣΕΣ» Άννη Ονουφρίου - Σοφία Καμαγιάννη 24/4/2016 ΙΛΙΟΝ plus

«ΔΕΝ ΤΡΑΓΟΥΔΩ ΠΑΡΑ ΓΙΑΤΙ Μ’ΑΓΑΠΗΣΕΣ»

Nυχτερινός περίπατος, με τα μάτια κλειστά. Θέλω να σε δω, στο μυαλό μου τριγυρνούν τα τελευταία λόγια σου «το λάδι εδώ πως καίγεται και ζήσε το ταξίδι». Όταν έχω εσένα, μπορώ να ονερεύομαι ξανά, εκεί που θέλεις με πηγαίνεις, με πετάς. Αφουγκράζομαι τη σιωπή της νύχτας, ο έρωτας κοιμήθηκε μέσα στην αγκαλιά σου, ζω και ξαναζώ κάθε μας στιγμή. Όμορφο που ‘ναι να σε συλλογιέμαι, καταπράσινα τα φύλλα τώρα σε φιλούν. Αν μ’αγαπάς κι είν’ όνειρο, ποτέ να μην ξυπνήσω…

Η Άννη Ονουφρίου και η συνθέτρια Σοφία Καμαγιάννη ετοίμασαν ένα πρόγραμμα με ερωτικά τραγούδια. Υπέροχες μελωδίες σε στίχους άλλοτε αξεπέραστα λυρικούς, άλλοτε πιο «γήινα» αφοπλιστικούς, πάντα όμως σε ένα ιδανικό σμίξιμο. Τραγούδια που έχουν χαραχτεί ανεξίτηλα στις καρδιές μας • οι καλλιτέχνες της βραδιάς θα μας τα προσφέρουν με τον δικό τους ιδιαίτερο τρόπο. Η αισθαντική φωνή της Άννης Ονουφρίου «συνομιλεί» σε λεπτές αποχρώσεις με τη στιβαρή ευαισθησία του πιάνου και σταδιακά η ηχοχρωματική παλέτα πλουτίζει με έναν μοναδικό συνδυασμό οργάνων από δύο εξαιρετικούς μουσικούς (Mάνος Αβαράκης, Φώτης Παπαντωνίου). Η φωνή του νεότερου ταλαντούχου Θοδωρή Σμπιλή έρχεται να σταθεί πολύ ωραία σαν ο απέναντι πόλος στο αέναο ταξίδι του έρωτα. Μια συναυλία πλούσια συναισθημάτων και αισθήσεων…

Άννη Ονουφρίου : τραγούδι
Σοφία Καμαγιάννη : πιάνο, φωνή, ενορχήστρωση
Θοδωρής Σμπιλής : τραγούδι
Φώτης Παπαντωνίου : βιόλα, μαντολίνο
Μάνος Αβαράκης : φυσαρμόνικες, φλογέρες

Κυριακή 24 Απριλίου και Κυριακή 8 Μαίου, ώρα 20.30 Είσοδος 8 ευρώ

IΛΙΟΝ plus
Πατησίων και Κοδριγκτώνος 17, πληροφορίες-κρατήσεις τηλ. 210 8824383

Τετάρτη 13 Απριλίου 2016

Το Μάθημα / Urok / The Lesson από αύριο Πέμπτη 14/4/2016 στον κινηματογράφο ''Ίλιον''.

Καλησπέρα!!!
Από αύριο Πέμπτη 14/4/2016 στον κινηματογράφο ''Ίλιον'' θα προβάλλονται οι ταινίες:
'' Ηφαίστειο '' / Ixcanul / Volcano και
Το Μάθημα / Urok / The Lesson
Δραματική Βουλγαροελληνική ταινία 2014 / Έγχρ. / Διάρκεια: 111'
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Κριστίνα Γκρόζεβα, Πέταρ Βαλτσάνοφ
ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: Μαργκίτα Γκόσεβα, Ιβάν Μπάρνεφ, Ιβάνκα Μπρατόεβα, Στεφάν Ντενολγιούμποφ
ΕΙΔΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΙΑ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ- ΧΑΛΚΙΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ - ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥ ΣΕΝΑΡΙΟΥ - ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΕΠΙΣΗΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ - ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΟΡΟΝΤΟ
ΕΠΙΣΗΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ - ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΚΕΤΕΜΠΟΡΓΚ
ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑΣ - ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΑΝ ΣΕΜΠΑΣΤΙΑΝ
ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΟΙΝΟΥ - ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΟΦΙΑ
ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ LUX ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ
Υπόθεση:
Σε μία επαρχιακή πόλη της Βουλγαρίας, η Ναντέζντα, μία νεαρή καθηγήτρια αναζητά τον κλέφτη στην τάξη της για να του δώσει ένα μάθημα πάνω στο σωστό και το λάθος. Εκείνη, όμως, γνωρίζει τι πρέπει να κάνει όταν βρεθεί σε ανάλογη θέση;
Η Ναντέζντα προειδοποιεί τους μαθητές της, ότι μόλις πιάσει τον κλέφτη θα του δώσει ένα «καλό μάθημα». Όταν επιστρέφει στο σπίτι της, ένας δικαστικός εκπρόσωπος απειλεί με κατάσχεση περιουσίας. Ο σύζυγος της έχει αγοράσει ένα φορτηγό κι έχει μείνει πολύ πίσω στις πληρωμές. Η Ναντέζντα καταφεύγει σε τοκογλύφους με την ελπίδα ότι θα τους αποπληρώσει όταν πουλήσει το φορτηγό. Αυτό όμως δε συμβαίνει και απειλούν τη ζωή του παιδιού της, αν δε βρει τα χρήματα άμεσα. Τρομοκρατημένη η Ναντέζντα ληστεύει μια τράπεζα και έτσι ξεπληρώνει τον τοκογλύφο. Στο σχολείο μαθαίνει ποιός είναι ο κλέφτης όμως τώρα δεν έχει ιδέα τι μάθημα να του διδάξει..
Ώρες προβολής: Καθημερινά 20.15 και 22.15
Τροίας 34 και Πατησίων (στάση Αγγελοπούλου)
Τηλ.: 2108810602, 6955466939
Εισιτήρια: € 7,00. Φοιτ.-παιδ. και άνω των 65 € 6,00. Κάθε Τετ., Πέμ. 2 άτομα με ένα εισιτήριο

'' Ηφαίστειο '' / Ixcanul / Volcano από αύριο Πέμπτη 14/4/2016 στον κινηματογράφο ''Ίλιον''.

Καλησπέρα!!!
Από αύριο Πέμπτη 14/4/2016 στον κινηματογράφο ''Ίλιον'' θα προβάλλονται οι ταινίες:
'' Ηφαίστειο '' / Ixcanul / Volcano και
Το Μάθημα / Urok / The Lesson
'' Ηφαίστειο '' / Ixcanul / Volcano
Δραματική, Γουατεμαλέζικη ταινία 2015 / Έγχρ. / Διάρκεια: 93'
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Χάιρο Μπουσταμάντε
ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: Μαρία Μερσέντες Κορόι, Μαρία Τελόν
Γεννημένος στην περιοχή που ζουν οι Μάγια στη Γουατεμάλα, ο 38χρονος Μπουσταμάντε γύρισε στη γεννέτειρά του για να γυρίσει την πρώτη του μεγάλου μήκους ταινία. Αρχικά έμαθε όλες τις παραδόσεις και τα έθιμα μιας φυλής που μοιάζει να ζει μακριά από τον πολιτισμό.
Υπόθεση:
H 17χρονη Μαρία ζει στη Γουατεμάλα στους πρόποδες ενός ενεργού ηφαιστείου. Ο γάμος της είναι προκαθορισμένος. Η οικογένειά της, ιθαγενείς εργάτες, την έχουν τάξει στον ιδιοκτήτη της φυτείας. Η ίδια όμως αποπλανεί τον νεαρό τυχοδιώκτη Πέπε που θέλει να αποδράσει στις ΗΠΑ και η οικογένειά της κινδυνεύει να βρεθεί στο δρόμο. Όταν ο άντρας αυτός την αφήνει πίσω, η νεαρή Μαρία αποφασίζει να θυσιαστεί για να βοηθήσει την οικογένειά της και θα ανακαλύψει το μαγικό αυτό τόπο από την αρχή.
Ώρες προβολής: Καθημερινά 18.15
Τροίας 34 και Πατησίων (στάση Αγγελοπούλου)
Τηλ.: 2108810602, 6955466939
Εισιτήρια: € 7,00. Φοιτ.-παιδ. και άνω των 65 € 6,00. Κάθε Τετ., Πέμ. 2 άτομα με ένα εισιτήριο

Τρίτη 12 Απριλίου 2016

Sempreviva: Παρουσίαση δίσκου "Σκισμένοι Χάρτες" 16/4/2016 ΙΛΙΟΝ plus

Sempre=πάντα, viva=ζωντανός. Όλο μαζί Sempreviva.

Για πάντα ζωντανές, όπως το ομώνυμο μικρό λουλούδι των Κυθήρων, οι μελωδίες των Sempreviva αναγεννιόνται διαρκώς μέσα από πειραματισμούς και πρωτότυπα μουσικά όργανα. Όλα ξεκίνησαν όταν μια κιθάρα, ένα βιολί και ένα toy piano συναντήθηκαν με ένα theremin, μια καλίμπα κι ένα στυλόφωνο. Και φυσικά με μια φωνή. Ενδιάμεσος σταθμός η κυκλοφορία του πρώτου τους δίσκου «Σκισμενοι Χάρτες». Σε κάθε live τους ανα-συνθετουν τα δικά τους κομμάτια, καθώς και διασκευές από την ελληνική και παγκόσμια δισκογραφία. Ο στίχος τους ελληνικός, ενίοτε σαρκαστικός και πολιτικοποιημένος. Ο ξεχωριστός ήχος τους, γεμάτος χρώματα -πότε έντονα λυρικός, πότε ζωηρός και ηλεκτρικός- προσκαλεί το κοινό σε ένα παιχνίδι μελωδιών και διαθέσεων, με χροιά ελληνική και καταβολή παγκόσμια.

Οι Sempreviva παρουσιάζουν την πρώτη τους δισκογραφική δουλειά που κυκλοφορεί από την FM Records το Σάββατο 16 Απριλίου στο Ίλιον Plus στις 22.00.


https://soundcloud.com/semprevivamusic

https://play.spotify.com/album/2u984SLwbb3ZRMgg852Aqm?play=true&utm_source=open.spotify.com&utm_medium=open

**********************
ΙΛΙΟΝ plus
Σάββατο 16 Απριλίου 2016
Πατησίων & Κοδριγκτώνος 17
Τηλέφωνο: 210 88 24 383
http://ilionpolixoros.gr/
Ώρα έναρξης: 22:00
Είσοδος: 10€ σε τραπέζι, με μπύρα/κρασί
Τηλ. κρατήσεων: 210 - 8824383, 6983600510

Κυριακή 10 Απριλίου 2016

ΛΕΝΑ ΦΙΛΙΠΠΑ - ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ '' Τραγουδώντας στις ράγες βινυλίου '' 17/4/2016 ΣΤΟ ΙΛΙΟΝ PLUS

ΒΙΝΥΛΙΟ...Μεγάλο πάθος... Μεγάλη ιστορία... Ανάμεικτα συναισθήματα όταν ο χειροκίνητος βραχίονας του πικάπ, που μόλις ακουμπούσε στο περιστρεφόμενο βινύλιο έβγαζε μουσική. Δισκάδικα, πάρτι, στέκια, παζάρια, δίσκοι βινυλίου μας παραπέμπουν στον προηγούμενο αιώνα.
Η μαγική και νοσταλγική ατμόσφαιρα της εποχής του βινυλίου μέχρι την εποχή του ψηφιακού ήχου των CDs, ξαναζωντανεύει με τη Λένα Φίλιππα στη σκηνή του ΙΛΙΟΝ Plus .
''Τραγουδώντας... με τη Λένα Φίλιππα και τον Γιώργο Τσοκάνη... στις ράγες βινυλίου'' την Κυριακή 17 Απριλίου 2016 στις 20.00 στη σκηνή του ΙΛΙΟΝ Plus στο κέντρο της Αθήνας (Πατησίων και Κοδριγκτώνος 17).

Μουσική επιμέλεια - πιάνο: Γιώργος Τσοκάνης

Είσοδος: 10 ευρώ με ποτήρι κρασί ή μπύρα

Πληροφορίες-Κρατήσεις:210 8824383, 6983600510

''ILLEGAL OPERATION'' ''ΜΑΝΩΛΗΣ ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΘΗΡΙΑ'' ''APPALACHIAN COBRA WORSHIPERS'' LIVE στο ΙΛΙΟΝ plus 15/4/16

ILLEGAL OPERATION
ΜΑΝΩΛΗΣ ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΘΗΡΙΑ
APPALACHIAN COBRA WORSHIPERS
LIVE στο ΙΛΙΟΝ plus 15/4/16

Η ιδέα ρίχτηκε στο τραπέζι, ''Αφού έχουμε τρεις μπάντες και είμαστε οι ίδιοι μουσικοί,
δεν τις παρουσιάζουμε και τις τρεις σε ένα live να τελειώνουμε;;''
Ε, λοιπόν θα γίνει!!
'' Illegal Operation'', ''Appalachian Cobra Worshipers'' και ''Μανωλης Αγγελάκης και τα Θηρία’'
καταφθάνουν στο ΙΛΙΟΝ plus στις 15 Απριλίου 2016 για ενα πολυηχητικό, φαντασμαγορικό,
εκθαμβωτικό και καθηλωτικό σετ που θα αποτελείται απο τρία 45λεπτα.

Οι ''Appalachian Cobra Worshipers'' διασκευάζουν και φτιάχνουν λάσπη με το αμμοχάλικο
των Blues, Country, Gospell ήχων που ξεκινάνε απ τις αρχές του 20ού αιώνα μέχρι και σήμερα.
Αφού γίνει το καλούπωμα και μπουν τα θεμέλια αρχίζει το χτίσιμο, εκεί έρχεται
ο ''Μανώλης Αγγελάκης και τα θηρία’’ με στιβαρές ελληνόφωνες πέτρες, σφυρηλατημένες στις αγορές
της Αλεξάνδρειας, στα σοκάκια της Καππαδοκίας και στα σπίτια- χαρτόκουτα των αστέγων της Αθήνας.
Το παραμύθι τελειώνει με τον κακό λύκο, τους '' Illegal Operation'' που και αυτη την φορά θα φυσήξουν
τον boogie roots, garage blues ανεμοστρόβιλο και τα τρία γουρουνάκια θα τρέχουν..και θα τρέχουν..και θα τρέχουν…

Είναι ευκαιρία λοιπόν να περάσετε μια βόλτα απο το ΙΛΙΟΝ plus
και να νοιώσετε τις εκφάνσεις των blues απ' την καλή, την κακή και την ανάποδη.

ΙΛΙΟΝ plus: Πατησίων κ Κοδριγκτώνος 17
Ώρα έναρξης: 21:30
Είσοδος: 7 ευρώ

Τετάρτη 6 Απριλίου 2016

'' Ηφαίστειο '' / Ixcanul / Volcano από αύριο Πέμπτη 7/4/2016 στον κινηματογράφο ''Ίλιον''.

Καλησπέρα!!!
Από αύριο Πέμπτη 7/4/2016 στον κινηματογράφο ''Ίλιον'' θα προβάλλονται οι ταινίες:
Το Μάθημα / Urok / The Lesson και
'' Ηφαίστειο '' / Ixcanul / Volcano
Το ''Ηφαίστειο'' του Zάιρο Μπουσταμάντε
Γεννημένος στην περιοχή που ζουν οι Μάγια στη Γουατεμάλα, ο 38χρονος Μπουσταμάντε γύρισε στη γεννέτειρά του για να γυρίσει την πρώτη του μεγάλου μήκους ταινία. Αρχικά έμαθε όλες τις παραδόσεις και τα έθιμα μιας φυλής που μοιάζει να ζει μακριά από τον πολιτισμό.
Υπόθεση:
H 17χρονη Μαρία ζει στη Γουατεμάλα στους πρόποδες ενός ενεργού ηφαιστείου. Ο γάμος της είναι προκαθορισμένος. Η οικογένειά της, ιθαγενείς εργάτες, την έχουν τάξει στον ιδιοκτήτη της φυτείας. Η ίδια όμως αποπλανεί τον νεαρό τυχοδιώκτη Πέπε που θέλει να αποδράσει στις ΗΠΑ και η οικογένειά της κινδυνεύει να βρεθεί στο δρόμο. Όταν ο άντρας αυτός την αφήνει πίσω, η νεαρή Μαρία αποφασίζει να θυσιαστεί για να βοηθήσει την οικογένειά της και θα ανακαλύψει το μαγικό αυτό τόπο από την αρχή.
Ώρες προβολής: Καθημερινά 20.15 και 22.15
Τροίας 34 και Πατησίων (στάση Αγγελοπούλου)
Τηλ.: 2108810602, 6955466939
Εισιτήρια: € 7,00. Φοιτ.-παιδ. και άνω των 65 € 6,00. Κάθε Τετ., Πέμ. 2 άτομα με ένα εισιτήριο

Το Μάθημα / Urok / The Lesson από αύριο Πέμπτη 7/4/2016 στον κινηματογράφο ''Ίλιον''.

Καλησπέρα!!!
Από αύριο Πέμπτη 7/4/2016 στον κινηματογράφο ''Ίλιον'' θα προβάλλονται οι ταινίες:
Το Μάθημα / Urok / The Lesson και
'' Ηφαίστειο '' / Ixcanul / Volcano
Το Μάθημα / Urok / The Lesson
Δραματική Βουλγαροελληνική ταινία 2014 / Έγχρ. / Διάρκεια: 111'
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Κριστίνα Γκρόζεβα, Πέταρ Βαλτσάνοφ
ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: Μαργκίτα Γκόσεβα, Ιβάν Μπάρνεφ, Ιβάνκα Μπρατόεβα, Στεφάν Ντενολγιούμποφ
ΕΙΔΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΙΑ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ- ΧΑΛΚΙΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ - ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥ ΣΕΝΑΡΙΟΥ - ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΕΠΙΣΗΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ - ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΟΡΟΝΤΟ
ΕΠΙΣΗΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ - ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΚΕΤΕΜΠΟΡΓΚ
ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑΣ - ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΑΝ ΣΕΜΠΑΣΤΙΑΝ
ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΟΙΝΟΥ - ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΟΦΙΑ
ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ LUX ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ
Υπόθεση:
Σε μία επαρχιακή πόλη της Βουλγαρίας, η Ναντέζντα, μία νεαρή καθηγήτρια αναζητά τον κλέφτη στην τάξη της για να του δώσει ένα μάθημα πάνω στο σωστό και το λάθος. Εκείνη, όμως, γνωρίζει τι πρέπει να κάνει όταν βρεθεί σε ανάλογη θέση;
Η Ναντέζντα προειδοποιεί τους μαθητές της, ότι μόλις πιάσει τον κλέφτη θα του δώσει ένα «καλό μάθημα». Όταν επιστρέφει στο σπίτι της, ένας δικαστικός εκπρόσωπος απειλεί με κατάσχεση περιουσίας. Ο σύζυγος της έχει αγοράσει ένα φορτηγό κι έχει μείνει πολύ πίσω στις πληρωμές. Η Ναντέζντα καταφεύγει σε τοκογλύφους με την ελπίδα ότι θα τους αποπληρώσει όταν πουλήσει το φορτηγό. Αυτό όμως δε συμβαίνει και απειλούν τη ζωή του παιδιού της, αν δε βρει τα χρήματα άμεσα. Τρομοκρατημένη η Ναντέζντα ληστεύει μια τράπεζα και έτσι ξεπληρώνει τον τοκογλύφο. Στο σχολείο μαθαίνει ποιός είναι ο κλέφτης όμως τώρα δεν έχει ιδέα τι μάθημα να του διδάξει..
Ώρες προβολής: Καθημερινά 18.15
Τροίας 34 και Πατησίων (στάση Αγγελοπούλου)
Τηλ.: 2108810602, 6955466939
Εισιτήρια: € 7,00. Φοιτ.-παιδ. και άνω των 65 € 6,00. Κάθε Τετ., Πέμ. 2 άτομα με ένα εισιτήριο

Τρίτη 5 Απριλίου 2016

Group PάrΩdy ΙΛΙΟΝ plus 10/4/2016

Οι Group PάrΩdy, έχοντας στις αποσκευές τους την πρώτη ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά τους «Παράξενοι καιροί» εμφανίζονται για πρώτη φορά στο ΙΛΙΟΝ plus την Κυριακή 10 Απριλίου, για να μοιραστούν τα τραγούδια τους.

Οι Group PάrΩdy, είναι μια παρέα έξι νέων μουσικών (τον έναν τον στειλάμε φαντάρο και τον αντικαταστήσαμε με το Σίμο Συμεωνίδη στην ηλεκτρική κιθάρα) που με κοινό τόπο την αγάπη τους για τη μουσική, συνδημιουργούν και συνδιαμορφώνουν νότες και τραγούδια. Προτείνουν ένα μείγμα έντεχνου, ροκ και παραδοσιακού ήχου και τώρα κάνουν τα πρώτα τους βήματα και στη δισκογραφία. Η πρώτη τους ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά τους, κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο που μας πέρασε, με τον τίτλο «Παράξενοι καιροί».Ένας δίσκος συλλογικός και «χειροποίητος», με 11 τραγούδια σε παραγωγή του πολύπειρου Δημήτρη Μητσοτάκη («Ενδελέχεια»).

Στις 10 Απριλιου στο ΙΛΙΟΝ plus οι Group PάrΩdy θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα που θα περιέχει τα δικά τους τραγούδια, επιλεγμένες διασκευές τραγουδιών γνωστών και αγαπημένων καλλιτεχνών, αλλά και περάσματα στην παράδοση.
Ένα live που θα προσπαθήσει να καταργήσει την απόσταση μεταξύ κοινού και σκηνής. Γιατί αυτοί οι «παράξενοι καιροί» θέλουν τις παρέες ενωμένες να τραγουδούν.


οι GroupPάrΩdy είναι οι:

Παναγιώτης Σκουλάς: λαούτο, φωνή
*Αντώνης Αυγουλλάς(αυτόν στείλαμε φαντάρο)
Σίμος Συμεωνίδης: ηλεκτρική κιθάρα
Γιάννης Κονταράτος: βιολί
Γιάννης Σιφναίος: ακουστική κιθάρα
Αντώνης Τσάτσης: ντραμς
Σταύρος Ράπτης: κοντραμπάσο

*Τιμή: Από 10€ με μπύρα/κρασί

Κυριακή 3 Απριλίου 2016

Sober On Tuxedos | Welcome To The Liquor Store 9/4/2016 ΙΛΙΟΝ plus!!!

Sober On Tuxedos | Welcome To The Liquor Store
(new album pre-release concert)

Sober On Tuxedos.
Το σχήμα που κέρδισε τις εντυπώσεις για τη δυναμική του παρουσία και κατάφερε πολύ σύντομα να εδραιωθεί στον χώρο της εγχώριας heavy rock/stoner σκηνής, γιορτάζει...

Το Σάββατο 9 Απριλίου η συμμορία των Sober On Tuxedos σας προσκαλεί στο pre-release cοncert του νέου τους album "Welcome To The Liquor Store" στη μουσική σκηνή "ΙΛΙΟΝ plus" (Πατησίων και Κορδιγκτώνος 17).

Η πρώτη δισκογραφική δουλειά των Sober On Tuxedos, της οποίας η κυκλοφορία αναμένεται από την MLK, θα παρουσιαστεί σε ένα τρίωρο ηλεκτρισμένο πρόγραμμα με την συμβολή εξαιρετικών φίλων και συνεργατών.

Συμμετέχουν:
- Antonis Vlachos goes electric
- Pulse R
- Special guest band

Είσοδος: 7€ | Έναρξη: 21.30

Ο θεσμός των after parties επισημοποιείται πλέον στο "Παράθυρο" (Τριών Ιεραρχών 1 Θησείο), όπου θα κλείσει η βραδιά μετά τη συναυλία.

Μarketing consulting and design by: Loft D'art

Παρασκευή 1 Απριλίου 2016

Μelentini & Running Blue Orchestra + Opening act : Theodore acoustic set 8/4/2016 ΙΛΙΟΝ plus

Tην Παρασκευή 8 Απριλίου, η σκοτεινή γοητεία και οι minimal, avant garde, soul μελωδίες της Melentini, θα πλημμυρίσουν τη σκηνή του Ίλιον Plus.

H Μelentini, μετά από την ανεξάρτητη προσωπική κυκλοφορία και παραγωγή της “Λεωφόρος Εφιαλτών” τον περασμένο Ιανουάριο, ένα synthwave/ακουστικό ψηφιακό Εp, έρχεται για μία και μοναδική συναυλία στην Ελλάδα συνοδευόμενη από τους Running Blue Orchestra. Πρόκειται να παρουσιάσουν τραγούδια από τον δίσκο “explosions around, the desert inside “, καθώς επίσης τραγούδια από τις συνεργατικές δημιουργίες της και ακυκλοφόρητα καινούρια κομμάτια. Tο μοναδικό ύφος των Running Blue Orchestra υπόσχεται να μας παρασύρει σε ένα εκστατικό set με ηλεκτρική και συνθετική ατμόσφαιρα φλερτάροντας με τη ψυχεδέλεια και τη nu jazz.

Οι στίχοι και η ποίηση της Μελεντίνης εκφράζουν ένα σπαραχτικό μοναχικό τοπίο όπου συγκρούονται ο έρωτας και ο πόλεμος συνθέτοντας ένα μουσικό έργο με ιδιότυπα φωνητικά και μελωδικά ηχοχρώματα.

“What a delight of sparkling children
monuments of destructed souls
all built with foolishness and burried with nothingness
I never had this before,
recognising the End
before it comes..''

Τη βραδιά θα ανοίξει ο αγαπημένος της φίλος και συνεργάτης Theodore, με μία ακουστική εκτέλεση των τραγουδιών του ως ντουέτο πιάνο / κιθάρα, με τον ίδιο στο πιάνο και το τραγούδι και τον Alessandro Giovanetto στην κιθάρα.

Οι Running Blue Orchestra είναι οι :
Κώστας Αντωνίου/ ηλεκτρικό μπάσο
Bασίλης Ντοκάκης/ ηλ. κιθάρα, συνθεσάιζερ, programming , τραγούδι
Χρήστος Βίγκος/ τύμπανα

Ίλιον Plus
Πατησίων & Κοδριγκτώνος 17
Τηλ. 2108824383
http://ilionpolixoros.gr/
Ώρα έναρξης : 21.30

Προπώληση: 8€, Ταμείο: 10€
Προπώληση: Ticket House Πανεπιστημίου 42 (εντός της στοάς) και στο ταμείο του Ίλιον plus

Διοργάνωση : Goodheart Productions και Puλsar in Athens
Πληροφορίες : info@goodheart.gr

ΓΙΑΝ ΒΑΝ Live Πέμπτη 7 Απρίλιου ΙΛΙΟΝ plus Πατησίων & Κοδριγκτώνος 17

ΓΙΑΝ ΒΑΝ Live

Πέμπτη 7 Απρίλιου
ΙΛΙΟΝ plus Πατησίων & Κοδριγκτώνος, Αθήνα
ΓΙΑΝ ΒΑΝ Live

Μπορεί ο λαικοδημοτικός νταλκάς να συγκινήσει ή είναι αυθαίρετος εντός του αστικού ιστού; Ποτε θα σταματήσει ο κουρνιαχτός να μπαίνει μες τα μάτια, ποτε θα κατακάτσει; Η ορχήστρα ΓΙΑΝ ΒΑΝ συνδυάζει το κλαρίνο και το μπασοκίθαρο με τους πλουμιστούς ρυθμούς της Αφρικής, το νταούλι και την Farfisa με την ψυχεδέλια και το rock 'n roll των 70'.
Μετά την ανεξάρτητη κυκλοφορία του άλμπουμ "ΓΙΑΝ ΒΑΝ" σε βινύλιο και κασσέτα η μπάντα/εγχείρημα του Jan Van de Engel ετοιμάζει ενα κανούριο EP αποκλειστικά με διασκευές.
Το αυθεντικό υλικό αποτελείται απο τραγούδια σε στίχους του Ευθύμη Φιλίππου*. Αφετηρία, ηχητικά και θεματικά, ο κόσμος του λαϊκοδημοτικού πανυγηριού, του τζαζμπανίστα. Μια παράδοση φιλτραρισμένη και υπεροδηγημένη μέσα απο τα εξωτικά κυκλώματα του afro-beat, του funk, του avant-garde. 'Ολα στο εδώ, στο τώρα.
Οι πόρτες ανοίγουν στις 21.00
Εισοδος 10€ με κρασί ή μπύρα
ΓΙΑΝ ΒΑΝ
Αλέξης Ιωάννου: φωνή, κιθάρα
Γιώργος Σκηπητάρης: κλαρίνο
Γιάννης Πουπούλης: κιθάρα
Κωστής Χριστοδούλου: πλήκτρα
Yoel Soto: μπάσο
Κώστας Μερετάκης: κρουστά, φωνή
Jan Van de Engel: τζάζ
Τάσος Μπακασιέτας: ήχο
Jan Van de Engel είναι το ψευδώνυμο που χρησιμοποιεί ο ντράμερ Γιάννης Αγγελόπουλος για τις μουσικές που γράφει.
*Ευθύμης Φιλίππου, συγγραφέας και σεναριογράφος (Κυνόδοντας, 'Αλπεις, Σεβαλιέ, Αστακός, L). Το 2009 εξέδωσε το πρώτο του βιβλίο με τίτλο «Κάποιος μιλάει μόνος του κρατώντας ένα ποτήρι γάλα».

Δισκογραφία Jan Van de Engel:

2015 ΓΙΑΝ ΒΑΝ - 12'' LP / Kασσέτα
2014 Αίματα (θεατρικό) - 10” EP
2013 Λαδόκολλα - 7” Single
2010 Misspent - CD

Ακούστε, αποκτείστε και δείτε ΓΙΑΝ ΒΑΝ εδώ:
https://janvandeengel.bandcamp.com/music
https://www.youtube.com/user/vdengel/videos
https://soundcloud.com/jan-van-de-engel
https://play.spotify.com/album/3hXsxKWv3pQkFIINDCxvBz?play=true&utm_source=open.spotify.com&utm_medium=open
https://itunes.apple.com/gr/artist/jan-van-de-engel/id408723209
https://www.facebook.com/ΓΙΑΝ-ΒΑΝ-1668561826718511/